BudgetLIFESTYLEModeTIPS

4 tips om je shopverslaving op te lossen als student

Een shopverslaving hebben met een studentenbudget is, om het zacht uit te drukken, verschrikkelijk. Je wil alle nieuwe kleren, maar je hebt er geen budget voor… Dus, dan zoek je maar een andere manier. Of, wat als ik je zeg dat je ook van je shopverslaving af kan geraken? Op die manier kan je sparen voor de dingen die echt belangrijk zijn. Kotplanet heeft 4 tips voor jou!

1/ Budget opstellen 

Jouw budget als student zal sowieso al niet heel hoog zijn, vermoed ik. Toch moet je voor jezelf een budget opstellen waarmee jij mag shoppen per maand. Je moet weten wat je uitgeeft en aan wat je het uitgeeft. Dat is belangrijk! 

Als je op kot zit, komt er nog eens bij dat je je budget moet verdelen over eten en ontspanning. En jouw ontspanning is natuurlijk… shoppen! Je krijgt geld van je ouders of je werkt er zelf voor en daarmee moet je rondkomen. Je kan moeilijk al je geld uitgeven aan kleren en schoenen als je daardoor op woensdag geen geld meer hebt om te eten. 

Daarom moet je dus een budget opstellen. Zorg ervoor dat er plaats is voor eten, drinken, ontspannen en natuurlijk… shoppen.

2/ No Spend November

Misschien wordt het wel eens tijd om mee te doen met No Spend November. Oké, november is al een tijdje bezig, maar niemand weerhoud je ervan om dat door te trekken tot in december, toch? Een hele maand niets uitgeven behalve aan de dingen die je broodnodig hebt om te overleven. Heb je het gelezen? BROODnodig. Klein woordgrapje. Niet grappig? Oké. 

3/ Verkoop de kleren die je niet draagt

Als je dan toch nieuwe kleren gaat kopen, verkoop dan eerst de kleren die je niet draagt. Op die manier komt er plaats vrij in je kast voor nieuwe aanwinsten én heb je wat extra geld om opnieuw uit te geven. Je kan het eigenlijk een beetje recycling noemen… 

4/ Verwijder de apps

Wil je toch liefst af van die shopdrang? Verwijder dan alle apps op je gsm die maar iets te maken hebben met shoppen: Zara, Zalando, Shein, H&M… Zo geraak je minder in de verleiding om te shoppen als je je verveelt. 

Jaja, het is allemaal gemakkelijk weer te downloaden, maar heb een beetje karakter! Je wil er zelf vanaf komen, dan moet je ook een beetje moeite doen om vol te houden. 

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite