in ,

Tips waar elke student mee kan afvallen

@Pexels - Andres Ayrton

Je zou graag wat gewicht verliezen maar je hebt het moeilijk? Dat is normaal, niet altijd makkelijk om een gezonde lijn te behouden als je studeert. Wel ja, de feestjes waar veel gedronken wordt, ongezond eten (bestellingen plaatsen via Uber Eats, weet je wel) … Kortom, de verleidingen zijn groot en je doel voor ogen houden is niet altijd even makkelijk. Maar geen paniek, niets is onmogelijk. Wij zijn er om het te bewijzen met onze tips, om af te vallen wanneer je op kot zit.

1/ Drink water

Ben je een fuifnummer dan zul je je pintjes moeten opgeven of in ieder geval je consumptie verminderen. Ik weet het, niet makkelijk, maar bier is zeer slecht voor de lijn als je het overmatig drinkt. Probeer alvast geen calorieën te drinken, als je je lijn wilt behouden. En drink vooral veel water. O ja, probeer ook ongeveer een uur voor het eten water te drinken om je maag te vullen en dus minder te eten.

2/ Kies voor gezonde snacks

Suiker is gewoon zo lekker en verslavend. Tussen frangipanes, wafels, koekjes … is het moeilijk kiezen, het is allemaal zeer verleidelijk. Ook al is het de beste vriend van je smaakpapillen, suiker is vijand nummer 1 voor je lijn, dat weet je maar al te goed. Kies daarom voor gezonde tussendoortjes: fruit, groenten, noten, yoghurt, rijstwafels …

3/ Goede nachtrust

Het is belangrijk om goed te slapen als student, het kan je helpen om op gewicht te blijven. En inderdaad, afgelopen om iedere avond laat te gaan slapen en dan vroeg op te staan om les te volgen. Iedereen heeft een aantal uur slaap nodig, hou hier rekening mee. (En als je slaapt verbrand je calorieën, dus slaap zo veel als je kunt!)

4/ Kook zoveel mogelijk zelf

En natuurlijk kun je nog via Uber Eats bestellen of zelfs naar een fastfoodrestaurant gaan als je dat lekker vindt, het gaat er niet om dat je je deze dingen gaat ontzeggen. Het idee is om zo veel mogelijk zelf te koken zodat je niet alleen gezonde maaltijden kunt bereiden, maar ook écht voedsel eet, en geen industriële of bewerkte voedingsmiddelen.

5/ Gun jezelf een pleziertje

Bij afvallen is het heel belangrijk om frustratie te vermijden! Dit betekent niet dat je je iedere dag op een cheat meal kunt trakteren. Als je het een hele week hebt volgehouden, gun jezelf dan een lekkernij, het zal je moreel goed doen en voorkomen dat je trek krijgt in alles wat je ziet.

Vind ons op Instagram!

What do you think?