BlokGezondheidLIFESTYLE

Verkouden tijdens de blok? Dit moet je doen!

Verkouden zijn is in het algemeen vervelend. Heb je dan nog eens een verkoudheid tijdens de examens? Dat is bijna het einde van de wereld. Maar, gelukkig zijn er verschillende methodes om dat op te lossen. Lees vlug verder. 

1/ Neus niet snuiten

Als je verkouden bent, zal je snel een zakdoek nemen om je neus te snuiten. Eigenlijk doe je het best niet. Je kan je neus eigenlijk beter zachtjes ophalen. Snuit dus alleen als het zacht kan. Je kan ook altijd een neusspray gebruiken. 

2/ Slaap voldoende

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Als je ziek bent, moet je genoeg rusten. Maar, je hebt natuurlijk examens en veel rust kan je je niet veroorloven. Je kan wel zorgen voor een goede nachtrust. Ga niet te laat slapen en probeer er toch voor te zorgen dat je zeker 8 uur slaap haalt in een nacht. 

3/ Neem een warme douche

De warme dampen van de hete douche maken je luchtwegen vrij. Het werkt ook nog eens super ontspannend en wat is er belangrijker dan ontspannen tijdens een examenperiode? 

4/ Neem zeker een pijnstiller als het nodig is 

Een pijnstiller nemen, zal de verkoudheid niet oplossen, maar wel de klachten een beetje verminderen. Neem gerust een paracetamol als je je niet goed voelt. Lees wel de bijsluiter voor de beste dosering! 

We hopen dat deze tips je wat helpen om je verkoudheid op te lossen tijdens de examens. Want er is echt niets vervelender dan een verkoudheid. 

Volg ons op Instagram en TikTok

Bron: https://www.unitedconsumers.com/blog/gezondheid/verkoudheid-tips.jsp

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite