in ,

Waarom een aromadiffuser kopen als student?

@Pexels - Chris F

Een aroma watte? Een aromadiffuser is een toestel dat door waterverneveling de heerlijke geuren van etherische oliën in huis verspreidt. Het heeft heel veel voordelen. Ook voor studenten! Meestal kost zo’n toestel niet superveel. Je kan er al een vinden voor 30 of 40 euro. Ben je nog niet echt overtuigd? Lees dan vlug verder en ontdek waarom je zeker en vast een aromadiffuser moet aanschaffen! 

1/ Ontspannende geuren

Wat heeft een student nodig als hij of zij moet studeren? Ontspanning! Wat een voordeel dat een aromadiffuser daarvoor kan zorgen dan! Door trillingen komt de waternevel met de oliën erin in de lucht. Via onze neus komen de geuren in onze hersenen terecht en hebben ze invloed op onze gemoedstoestand. 

2/ Helpt tegen droge huid

Tijdens de winter hebben de meeste van ons last van droge huid, droge lippen, droge… Alles is droog! De kleine vochtdruppeltjes die uit de diffuser komen houden de luchtvochtigheid in balans en zorgen er zo voor dat je huid niet droog wordt en je geen hoofdpijn krijgt. Heb je planten op je kot? Daarvoor is het ook goed! Win-winsituatie dus! 

3/ Mentale gezondheid

Zoals ik hierboven al vermeld had: je ontspant erdoor. En een brein dat kan ontspannen, is een brein dat gezond is. Je mentale gezondheid heeft er ook nog eens baat bij! 

4/ Esthetisch 

Een aromadiffuser past ook enorm goed in je interieur. Er bestaan heel veel verschillende modellen zodat jij eentje kan kiezen waarvan je denkt ‘Amai, dat past mooi op mijn kast op kot!’. 

5/ Heel veel verschillende geuren

Wat is jouw lievelingsgeur? Er bestaat zeker een olietje van! Dat kan je dan gewoon in je aromadiffuser gooien en zo heb je jouw favoriete geur altijd in je kamer hangen! Mensen zullen alleszins zeggen dat je kot lekker ruikt! 

6/ Rustig slapen

Oké, dit was voor babytjes, maar het zal ook wel goed zijn voor de nachtrust van studenten zeker? Doe een paar druppeltjes lavender in je diffuser en je slaapt zo zacht als een roosje! 

Ben je nu overtuigd om een aromadiffuser te kopen om op je kot te zetten? Dan zou ik niet langer twijfelen! 

Volg ons op Instagram en TikTok!

Bron: https://www.myzenful.nl/magazine/alles-over-aroma-diffuser-uitgelegd-a-z/#:~:text=Een%20aroma%20diffuser%20is%20een,nog%20eens%20de%20lucht%20bevochtigt.

What do you think?