GezondheidLIFESTYLE

Waarom is 1,5 liter water drinken zo belangrijk voor een student?

We weten allemaal dat water drinken heel belangrijk is. Maar hoeveel water moet je drinken om gezond te zijn? Dat zal Kotplanet je vertellen in dit artikel! En neen, water is niet hetzelfde als Coca Cola, Sprite of zelfs bier… zoals sommigen hier waarschijnlijk zullen denken! 

1/ Waarom?

Waarom drink je dus best 1,5 liter water? Voor iedereen, maar zeker voor een student is het heel belangrijk. Hieronder ontdek je waarom! 

  • Boost voor je metabolisme

Metabolisme is een ander woord voor stofwisseling. Het is heel belangrijk voor je lichaamsgewicht. Heb jij een snelle stofwisseling, dan val je rapper af en omgekeerd. Je moet dus veel water drinken als je wat kilootjes wil afvallen. 

  • Bye bye hoofdpijn

Veel water drinken is DE manier om af te raken van hoofdpijn. De herfst is ook het seizoen waar er al wel wat verwarming op kan staan in jouw huis of in de auto. Zo hangt er heel wat vocht in de lucht en daar krijg je dus hoofdpijn van. Een oplossing: water drinken!

  • Energieboost!

Als je niet veel water drinkt, raak je gedehydrateerd en daardoor verlies je vaak veel energie. Drink dus veel water om dat te voorkomen! Als je moet studeren heb je volle concentratie nodig en dat krijg je alleen door de juiste energie! 

2/ Wat kan ik doen?

Denk je nu: ‘Ja, oké, maar ik drink echt niet graag water en vind het moeilijk om daaraan te beginnen’. Omdat we het zo belangrijk vinden, geven we je enkele tips!

  • Voeg wat smaakjes toe

Je kan een paar smaakjes toevoegen aan je water als je dat beter vindt. Veel mensen vinden niet veel aan gewoon water en grijpen daarom vaker naar frisdrank of fruitsappen. Drink je graag iets zuurder? Voeg wat citroensap toe aan je waterbeker. Heb je graag iets zoeter? Ga op zoek naar een suikervrije grenadine en voeg een scheutje toe! 

  • Begin de dag met een glas water

Probeer een routine te kweken als het op water drinken aankomt. Zet voordat je gaat slapen een glas water naast je bed. Als je dan ‘s ochtends opstaat, kan je onmiddellijk een glas water drinken zonder veel moeite te doen. En het staat er, dus je kan het maar beter opdrinken…

  • Drink uit een groot glas

Hoe groter het glas, hoe meer water erin kan, hoe meer jij drinkt op een dag. Vul een (groot!) glas met water en zet het naast je op je bureau. Verplicht jezelf om die zeker tegen de middag uit te drinken en opnieuw te vullen als hij op is. 

Met deze tips zal jij waarschijnlijk wel meer water drinken en dat is belangrijk, dat hebben we je juist uitgelegd… 

Laat ons weten op Instagram of je we je hebben geholpen! 

Bron :

– https://www.mlds.nl/hoe-gezond-is-jouw-buik/artikelen/zo-drink-je-voldoende-water/
– https://www.feeling.be/gezond/5-goede-redenen-om-elke-dag-15-liter-water-te-drinken – https://www.etos.nl/advies/sport/metabolisme/

What's your reaction?

Related Posts

Hoe ga je om met een relatiebreuk?

Het is net uit met je lief en je moet weer leren leven zonder hem/ haar? In het begin kan dit moeilijk zijn, omdat het gemis nog veel te groot is. Je kan niet meer naar bepaalde plaatsen gaan omdat jullie normaal altijd

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite