in ,

5 tips voor studenten die nog niet over hun ex zijn

@Pexels - Annika Rose

Liefde. Niemand kan zonder, ook wij studenten niet. Liefde kan heel mooi zijn, maar wanneer het tot een relatiebreuk komt, kan het ook zeer pijnlijk zijn. Alles wat jullie samen hadden en alles wat je dacht samen te kunnen bereiken, is er niet meer en daar moet je leren mee omgaan. Maar dat kan enige tijd duren. Kotplanet geeft daarom zo’n vijf tips voor studenten die nog niet over hun ex zijn.

1/ Neem wat tijd voor jezelf

Na een relatiebreuk is het belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Het is normaal dat je emotioneel bent nadat je relatie ten einde is gekomen. Het ene moment zal je verdrietig zijn en het andere moment misschien zelfs boos of teleurgesteld. Sta jezelf toe te voelen wat je voelt en dit een plaatsje te geven. Luister naar je lichaam, focus op jezelf en op beter worden. Neem de tijd die jij nodig hebt om met dit verlies om te gaan.

2/ Praat of schrijf

Wat je ook doet, sluit jezelf niet af van anderen en krop niet alles op. Je bent niet alleen! Spreek met familie, vrienden of een therapeut over je gedachten en gevoelens. Het kan opluchtend zijn om het erover te hebben met anderen en steun te krijgen van hen. Als je voelt dat je nog niet klaar bent om erover te spreken, schrijf het dan ergens op. Journaling is ook een goede manier om dit verlies te verwerken.

3/ Vermijd contact

Nee, elke dag met je ex spreken of zijn of haar sociale media checken, gaat je niet helpen om over hem of haar heen te geraken. Het is moeilijk, dat weten we, maar het is voor je eigen goed. Het zal wat tijd in beslag nemen om gewoon te worden aan het feit dat jullie geen contact meer hebben, maar door contact zoveel mogelijk te vermijden, zal je ook effectief kunnen doorgaan met je eigen leven.

4/ Ontwijk triggers

Niet enkel contact vermijden, helpt je om door te gaan, maar ook het ontwijken van triggers. Foto’s in je slaapkamer of op je telefoon, plaatsen waar jullie vaak rondhingen, liedjes die een speciale betekenis hadden voor jullie. Het lijstje met voorbeelden is haast eindeloos. Wees je bewust van wat je aan je ex doet denken en probeer dit zo veel mogelijk te ontwijken. Door steeds herinnerd te worden aan je ex, zal je het moeilijk hebben om door te gaan en je leven weer op de rails te krijgen.

5/ Zoek afleiding

Last but not least: zoek afleiding. Door jezelf bezig te houden, zal je er beter in slagen om niet voortdurend aan je ex te denken. Skip geen hoorcolleges, spreek af met vrienden, doe wat leuks met familie of ga sporten. Het maakt allemaal niet zoveel uit, zolang je je kan bezighouden, je je er goed bij voelt en je niet steeds aan je ex loopt te denken. Onder de mensen komen zal je ongetwijfeld deugd doen!

Een relatiebreuk is allesbehalve gemakkelijk, maar weet dat het leven je nog zoveel meer te bieden heeft. Neem dus de tijd die je nodig hebt om er weer boven te komen en focus in de tussentijd op jezelf en beter worden. Alles komt uiteindelijk goed. Veel sterkte! ❤️‍🩹

Wil je meer tips voor studenten? Volg ons dan zeker op Instagram!

Written by Shane R.

What do you think?