GezondLIFESTYLE

Drie tips voor het perfecte studentenontbijt

Hoe oud we ook zijn, onze ouders, vrienden en leraren vertellen ons al jaren dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Niet alle ontbijten zijn hetzelfde. Wat kun je zoal eten om je dag gezond te starten? Hier enkele tips om je te helpen.

1/ Citrusfruit, ideaal voor je broodnodige vitaminen!

Sinaasappelsap, citroensap verdund in water, vers geperst grapefruitsap… Sap op basis van citrusvruchten geeft je niet alleen een opkikker als je net uit bed komt, maar zorgt er ook voor dat je een bepaalde hoeveelheid vitaminen binnenkrijgt waar je lichaam dol op is en dat het nodig heeft om de dag goed te beginnen! Versgeperst sap krijgt uiteraard de voorkeur boven de industriële variant!

In vers sap blijven de vitaminen bewaard en zijn ze in grotere hoeveelheid aanwezig dan in industrieel sap, waar bij voorkeur sapconcentraten met water worden vermengd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van en de toevoer aan voedingsstoffen drastisch naar beneden gaan. Misschien heb je tijd nodig om wakker te worden en mis je vaak de kracht zodra je je ogen opent, toch zal het zalig voelen om net na het opstaan een paar citrusvruchten uit te persen! Je hoeft alleen maar een citrusvrucht te kiezen die je het lekkerst vindt!

2/ Eieren met spek, om je eiwitinname op peil te houden

Naast vitaminen heeft je lichaam ook eiwitten nodig. Onlangs is uit studies gebleken dat een hartig ontbijt op basis van eiwitrijke voedingsmiddelen een veel hogere energie-inname oplevert dan een zoet ontbijt dat bestaat uit ontbijtgranen, boterhammen met choco en andere dingen. Dit zorgt voor meer kracht en energie tijdens de dag (broodnodige energie wanneer de lesuren zich opstapelen en je de kracht en motivatie moet vasthouden om op te letten). Als student hebben we ook de neiging om nogal vet te eten (snelle hap, pizza…). Vermijd dan ook te veel vet bij dit eiwitrijke ontbijt.

3/ Fruit, trage suikers die je langdurige kracht geven

Niet alle suikers zijn slecht. Er is een verschil tussen een kom ontbijtgranen van een groot industrieel merk, met veel chemische elementen zoals additieven en bewaarmiddelen, en een appel waar je zo lekker in kunt bijten. Een kom ontbijtgranen geeft je een krachtige energiestoot, maar die verdwijnt net zo snel weer als die gekomen is. Fruit zorgt ervoor dat de suikers trager in het bloed worden opgenomen maar de energie die je ervan krijgt houdt langer aan zodat je langere tijd energiek bent. Je vindt ook trage suikers in bepaalde zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals pasta, rijst … Een goede tip voor je avondmaaltijden tijdens de blok! 

Dat is het! Nu is het aan jou om je herbruikbare boodschappentas tevoorschijn te halen, naar de dichtstbijzijnde kruidenier te trekken en een ontbijt te maken dat je de energie geeft om je dag optimaal te beginnen en ten volle te beleven! Dus, wat wordt het, sinaasappel of grapefruit?

Vind ons op Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite