in

23 buitenlandse studenten vinden geen kot in Antwerpen

@Pexels - Andrea Piacquadio

23 buitenlandse studenten kunnen dit najaar niet gaan studeren in Antwerpen omdat ze geen kot vinden! Dat komt door de hoge energieprijzen maar ook door de schaarste aan koten. De universiteit van Antwerpen zegt zelfs meestal tegen de buitenlandse studenten om pas een kot te zoeken als ze aankomen in Antwerpen. Dit jaar raadde de universiteit wel aan om een beetje vroeger te beginnen zoeken, maar dat was tevergeefs. Een dertigtal buitenlandse studenten zijn nog steeds op zoek naar een kot en 23 studenten hebben hun komst naar Antwerpen al geannuleerd. 

Dit is de eerste keer dat Universiteit Antwerpen zoiets meemaakt. De universiteit vroeg al rond bij verschillende kotbazen, maar zij hebben liever studenten die meer dan een half jaar kunnen huren. Nu gaan ze op zoek via Airbnb, maar dat is natuurlijk ook niet ideaal qua studentenbudget… Wie kan nu voor drie of vier maanden op hotel gaan? 

UAntwerpen wil ook gaan besparen op energie: de verwarming gaat lager, verlichting moet meer worden uitgeschakeld, toestellen, zoals een printer, moeten echt worden uitgezet om de rekening zo laag mogelijk te houden

Volg ons zeker op Instagram voor meer studentennieuws!

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/09/08/buitenlandse-studenten-vinden-geen-kot-in-antwerpen-23-haakten/

Written by Kotplanet

What do you think?