in

‘DIALS Diversity Action Plan 4 Students’ wint Koningin Mathildeprijs 2023

@Pexels - Keira Burton

De rechtenfaculteit van de Universiteit Antwerpen mag zich de trotse winnaar van de Koningin Mathildeprijs 2023 noemen. De rechtenstudenten wonnen de editie van dit jaar met het project ‘DIALS Diversity Action Plan 4 Students’. Niet enkel worden ze gekroond tot winnaar, maar ook ontvangen ze een geldsom van 10.000 euro.

Hogere slaagkansen

Jaarlijks wordt de Koningin Mathildeprijs uitgereikt, waarbij initiatieven in ons land worden gesteund die sociaal kwetsbare kinderen en jongeren kansen bieden. Na vorig jaar, werkte het Koningin Mathildefonds ook dit jaar rond het thema ‘I SEE, IDEA, I DO’. Hierbij worden jongeren, die oplossingen zoeken voor lokale uitdagingen, specifieke ondersteund en professionele begeleid. Het doel is om op deze manier het entrepreneurship van jongeren aan te wakkeren.

Dit jaar waren er maar liefst twintig kandidaatsdossiers die samen goed waren voor zo’n 120.000 euro. De jury verkoos uiteindelijk DIALS (‘Diversity Action Plan 4 Students’) van de rechtenfaculteit van de Universiteit Antwerpen als winnaar van de prijs van dit jaar. Het project – door jongeren, voor jongeren – ondersteunt studenten met een migratieachtergrond met als doel om hun slaagkansen in het hoger onderwijs aanzienlijk te verhogen. Het idee kwam er naar aanleiding van de persoonlijke ervaringen van enkele rechtenstudenten met een migratieachtergrond binnen de faculteit.

(Bron: https://www.hln.be/antwerpen/koningin-mathildeprijs-gaat-naar-project-van-rechtenstudenten-uantwerpen~a9cc6491/?cb=7b8f586b7cc5524a3c7b677d6a674abd&auth_rd=1)

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?