in

Gentse studentenraad wil meer basis studentenkamers

@Pexels - Rodnae Productions

De Gentse studentenraad pleit voor 80% baiss studentenkamers bij het bouwen van nieuwe studentenresidenties. Dat is volgens hen de enige oplossing voor het kotentekort. “Studeren wordt voor sommige studenten echt onbetaalbaar”. Ook zou het een mogelijkheid zijn om de steden rond Gent in te schakelen als ‘studentendorpen’. 

In Gent zijn er momenteel zo’n 10.000 koten te kort. Er is dus een veel te grote vraag tegenover het aanbod dat beschikbaar is. De prijzen swingen de pan uit. Een kot van 800 of 1000 euro is niet meer speciaal. 

De oplossing: meer basiskamers! Nu wil de Gentse studentenraad dat er veel meer basiskamers worden gebouwd als er een nieuwe residentie uit de grond wordt gestampt. Nu is dat maar 20% van de nieuwe kamers. De studentenraad wil dat er zeker 80% van de nieuwe kamers, basiskamers zijn. 

Sommige studenten uit West-Vlaanderen of Limburg hebben nu eenmaal een kot nodig om te studeren. Ze wonen veel te ver om te pendelen. Als er dus geen betaalbare koten zijn, kunnen zij dus gewoonweg niet studeren. 

Volg ons op Instagram en TikTok!

Bron: https://radio1.be/lees/gentse-studentenraad-wil-meer-basis-studentenkamers-er-is-een-te-groot-luxesegment-met-prijzen-tot-1000-euro

Written by Kotplanet

What do you think?