in

KU Leuven wordt partner van ‘Onze Natuur’

@Pexels - Jacob Colvin

‘Onze Natuur’ is een natuurdocumentaire (duh) die vandaag, 21 september, in de zalen verschijnt. Het wil alle belgen ervan overtuigen dat we hier, in ons klein belgenlandje, heel wat prachtige natuur hebben. KU Leuven wil graag deel uitmaken van dit stukje cultuur en kondigde zijn partnerschap aan. 

De Leuvense universiteit wil graag tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Dat wil zeggen dat ze geen broeikasgassen meer willen produceren of dat dit gecompenseerd kan worden. Ze dragen duurzaamheid en milieubewustheid hoog in het vaandel, dus was meewerken aan dit project een logische stap. Vicerector Gerard Govers zegt hierover: “Wij als universiteit willen die boodschap ondersteunen met de juiste wetenschappelijke informatie. Daarnaast is het overduidelijk dat de natuur bescherming en zorg verdient, en we kunnen die bescherming maar bieden als we een duurzame samenleving creëren die ecologische systemen niet fundamenteel ontwricht”. 

De universiteit én de makers van de documentaire willen er dus zo voor zorgen dat mensen onze natuur zullen liefhebben en hopen dan dat ze er op hun beurt beter zorg zullen voor dragen. 

Volg ons op Instagram!

Bron: https://www.hln.be/leuven/ku-leuven-wordt-partner-van-onze-natuur~adfe7447/

Written by Kotplanet

What do you think?