in

PXL-studenten maken kennis met Red Bull Doodle Art

@Pexels - Alena Koval

Studenten die begin maart PXL-Catering bezochten, konden er kennismaken met Red Bull Doodle Art. Het is een wereldwijde tekenwedstrijd die voor het eerst naar ons land komt. De doodle van de winnaar zal uiteindelijk als NFT afgebeeld worden op de grote wereldfinale in Amsterdam.

Of je nu in een saaie les zit, een langdradig telefoongesprek voert of eventjes moet wachten: we droedelen allemaal. Dit jaar komt de Red Bull Doodle Art het eerst naar België. Deze wereldwijde tekencompetitie moedigt creatievelingen om hun meest wilde fantasieën uit te tekenen. De doodle van de winnaar wordt nadien als NFT afgebeeld op de grote wereldfinale in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Begin maart konden bezoekers van PXL-Catering voor of na hun lunch alvast kennismaken met deze wedstrijd.

Belgische jury

Joke Neyrinck, een doodle artist en één van de juryleden van Red Bull Doodle Art 2023, is enthousiast dat het evenement naar België is gekomen. Ze vindt het een geweldige manier om doodling als kunstvorm te promoten, nieuwe artiesten te ontdekken en verborgen talenten te ontwikkelen. Neyrinck voelt zich vereerd om de Belgische doodle scene te vertegenwoordigen.

De Belgische jury bestond naast doodle artist Joke Neyrinck eveneens uit schaduwtekenaar Vincent Bal, sneakerhead Tijs Van Impe, die elk paar sneakers omtovert tot een uniek kunstwerk, en kunstenaar Carl Anders Sven Hultin, ook bekend als CASH. Zij beoordeelden alle inzendingen op creativiteit, artistieke vaardigheid en de manier waarop de doodles een gevoel van ‘loving life’ uitstralen. De Belgische finalisten mochten uiteindelijk hun kunstwerken op dinsdag 28 maart tentoonstellen tijdens de nationale finale van Red Bull Doodle Art in Plein Publiek in Brussel. Ian Garcia werd uiteindelijk tot de beste doodle artist van België gekroond.

(Bron: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20230403_94445338)

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?