Aktua

Universiteit Gent wil 150 extra studentenkamers huren in Brugge en Kortrijk

De universiteit van Gent heeft koten te kort en wil daarom op zoek gaan naar koten in Brugge en Kortrijk. Ze willen deze koten dan vooral gebruiken voor internationale studenten en studenten voor wie een kot een te hoge financiële drempel is. 

Sinds de start van het academiejaar huurt de UGent al zo’n 100 kamers in een gebouw aan het station van Brugge. Nu wil de universiteit daar nog eens 150 kamers huren. Dat willen ze doen omdat er momenteel zo’n 1000 studenten op de wachtlijst staan om een kot te huren in Gent. 

Je zou kunnen denken dat ze beter in Gent dan een aantal gebouwen bijbouwen, maar dat is niet mogelijk. Daar is geen plaats voor. In brugge hebben ze ook geen overschot aan studentenkamers, zegt de schepen van studenten Mathijs Goderis. 

De universiteit kijkt ook in Kortrijk voor extra kamers. Daar worden er in de komende jaren zo’n 1600 kamers bijgebouwd. En ook Stad Kortrijk wil deze kamers liever voor haar eigen studenten houden. Ze willen wel graag in gesprek gaan met de UGent en bekijken wat hun noden zijn. Zo kunnen ze inzien hoeveel koten er nog moeten bijgebouwd worden in de komende vijf jaar. 

Volg ons op Instagram en TikTok!

Bron:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/11/16/universiteit-gent-wil-150-extra-studentenkamers-huren-in-brugge/

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite