in ,

3x creatieve hobby’s voor studenten

@Pexels - Andrea Piacquadio

Ben jij niet zo’n sportieve student, maar wil je wel iets doen waardoor je je minder verveelt op een dagelijkse basis? Dan ben jij aan het juiste adres! Kotplanet geeft je drie voorbeelden van creatieve hobby’s die je perfect vanuit je kot kan doen en waar je helemaal niet sportief voor moet zijn! 

1/ Breien, naaien, haken…

Al de studenten die denken dat breien, naaien en haken alleen voor omaatjes is weggelegd, zijn verkeerd. Ik zie niets anders op mijn For You Page op TikTok dan jonge meisjes en jongens die supermooie dingen breien of haken. Dat kan gaan van handtassen tot topjes tot kousen… Volgens mij is er niets leuker dan je zelfgemaakte kledij of accessoires dragen. 

Zoek wat tutorials op op youtube en je bent wel voor een paar uurtjes zoet. Je zal wel een kleine investering moeten doen in wol en ander materiaal dat je nodig hebt. Aan de andere kant heb je wel een relatieve goedkope hobby! Is dat niet leuk?

2/ Kleuren, schilderen, tekenen…

Als we aan creativiteit denken, denken we hoogstwaarschijnlijk aan kunst: schilderen, tekenen… De meeste mensen denken dan ook dat dat altijd van hoog niveau moet zijn, maar niets is minder waar! Jij kan gewoon wat verf kopen en een aantal dikke bladen papier. Op die manier ben jij ook een artiest! Je kan je helemaal uitleven en er is niemand die zegt wat je wel en niet kan schilderen of tekenen! Misschien heb je wel een verborgen talent en kan je je eigen werken ophangen op je kot! 

Het eerste woord in de subtitle was ‘kleuren’ en misschien denk je nu: ‘Ik ben toch geen vijf…?’ Nee, dat klopt! Maar kleuren is niet alleen weggelegd voor vijfjarige kinderen. Er bestaan namelijk heel wat verschillende kleurboeken voor volwassenen. Daarin vind je super mooie tekeningen die jij kan inkleuren. En geloof mij, het werkt zeer ontspannend! Haal je oude kleurpotloden boven of haal nieuwe en leef je uit! Echt waar, probeer het maar, je zal me gelijk geven!

3/ Schrijven 

Lees jij graag boeken of gedichten? Is het ooit al in je opgekomen dat je dat zelf ook kan proberen? Nee? Dan is nu het moment! Je kan een volledig verhaal verzinnen of kleine gedichtjes schrijven. Daarna kan je ze delen op je socials. 

Als je het echt leuk vindt, kan je enkele workshops ‘storytelling’ of ‘writing’ volgen. Zo kan je alleen maar beter worden! Never give up on your dreams

Zo, ik hoop dat je toch bij minstens een van deze puntjes dacht: ‘Ah, dat is misschien wel iets voor mij!’ Ga maar aan de slag en laat ons weten op Instagram en TikTok hoe het bij jou gaat! 

What do you think?