ONTSPANNINGTV & Films

4 films die je als student dit jaar in de cinema moet zien

Zachte zetels, lekkere popcorn met een fris drankje en een topfilm op groot scherm. Wie gaat er niet graag naar de cinema? Er zijn dit jaar al enkele hele goede films uitgekomen, maar er staan er nog heel wat op de planning voor de komende maanden. Kotplanet geeft je vier films die je dit jaar als student in de cinema moet zien.

Kijk je liever rustig een film thuis of op kot? Check dan zeker onze vijf aanbevelingen!

1/ Spider-Man: Across The Spider-Verse

Fans van Marvel en Spider-Man kunnen sinds 31 mei in de cinema terecht voor Spider-Man: Across The Spider-Verse. De animatiefilm is een vervolg op Spider-Man: Into The Spider-Verse uit 2018. In de film komt Miles z’n crush Gwen opnieuw tegen. Ze trekken samen op, maar daarna vallen de dimensies plots weer uit elkaar. Miles komt voor een moeilijke uitdaging te staan en wordt hierbij geconfronteerd met tal van nieuwe gezichten uit verschillende universums. Zal Miles voldoen aan de verwachtingen die gebonden zijn aan zijn positie als superheld? Koop je cinematicketje en kom het snel te weten!

2/ Oppenheimer

Zeggen de woorden biografie en thriller jou wat? Dan is Oppenheimer zeker wat voor jou. Vanaf 19 juli kan je in de cinema terecht om deze blockbuster op groot scherm te aanschouwen. Hoofdrolspeler Cillian Murphy – onder meer bekend van zijn rol als Tommy Shelby in de serie Peaky Blinders – speelt J. Robert Oppenheimer, een Amerikaanse theoretische natuurkundige die mee werkte aan het zeer geheime Manhattanproject. Tijdens deze operatie werden de eerste nucleaire wapens, waaronder de atoombom, ontwikkeld. Het Manhattanproject werd  tijdens de Tweede Wereldoorlog geleid door de Verenigde Staten en kwam er nadat de plannen van de nazi’s om een atoombom te ontwikkelen aan het licht kwamen.

De film – die gebaseerd is op het boek American Prometheus uit 2005 – volgt het leven van J. Robert Oppenheimer als directeur van Los Alamos Laboratory en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de atoombom, wat hem uiteindelijk de titel van ‘vader van de atoombom’ opleverde. Voor de film werd een budget van maar liefst $100 miljoen voorzien en dat is ook te merken aan de indrukwekkende cast. Naast Cillian Murphy krijg je ook onder meer Emily Blunt, Rami Malek, Robert Downey Jr. en Matt Damon in de film te zien. Een reden te meer om deze zomer naar de cinema te gaan!

3/ Barbie

Oppenheimer is niet de enige film in het rijtje die op 19 juli uitkomt. Liefhebbers van fantasy en comedy, kunnen vanaf die dag ook Barbie in de cinema kijken. De film is gebaseerd op de Barbiepop van Mattel, die voor het eerst in 1959 verscheen. Margot Robbie (Barbie) en Ryan Gosling (Ken) krijgen de eer om de hoofdrollen te vertolken in de allereerste live-action Barbie film. Doordat ze als aanzien wordt als ‘niet perfect’, wordt Barbie van school gestuurd. Met behulp van Ken gaat ze op zoek naar het echte geluk in Barbieland. Haal je mooiste roze trui of t-shirt maar boven, want deze film mag je deze zomer zeker niet missen!

4/ The Nun 2

Fans van horrorfilms, geen zorgen! Ook voor jullie hebben we wat in petto. Ga deze keer maar voor een extra groot bakje popcorn, want vanaf 13 september kan je in de cinema terecht voor The Nun 2. De film is een vervolg op The Nun uit 2018 en inmiddels het negende deel uit de franchise van The Conjuring. De film speelt zich af in 1956 in Frankrijk, waar een priester wordt vermoord. Terwijl het kwaad zich verspreidt, wordt zuster Irene opnieuw geconfronteerd met de demonische non Valak. Een echte adrenaline rush voor de start van het nieuwe academiejaar!

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite