in , ,

4 hobby’s die je als student kan beoefenen

@Pexels - David Bartus

Je hebt een hele dag les gehad of zitten studeren. Nu heb je even nood aan tijd voor jezelf, maar je wilt toch graag bezig blijven. Herken je dit? Lees dan zeker verder, want Kotplanet geeft zo’n vier hobby’s die je als student kan beoefenen.

1/ Muziek

Veel studenten luisteren dagelijks muziek. Voor de ene is het een manier om wakker te worden, terwijl het de andere helpt bij het studeren. Muziek is een goede manier om je gevoelens te uiten, maar heb je er al aan gedacht om zelf muziek te maken en niet enkel te beluisteren? Misschien heb je dan wel een nieuwe hobby gevonden! Of je nu wilt leren zingen, een muziekinstrument wilt leren bespelen, muziek wilt leren schrijven of je eigen DJ-carrière wilt lanceren, er is voor elke muziekliefhebber wat wils.

2/ Sport

Wil jij toch wat intensiever bezig zijn in je vrije tijd? Dan kan je er altijd voor kiezen om te sporten. Ook hier heb je ontzettend veel keuze. Enerzijds heb je de keuze om alleen of met anderen te sporten. Anderzijds heb je ook een ruime keuze in welke sport je wilt beoefenen. Je kan bijvoorbeeld elke dag joggen of naar de fitness gaan, maar je kan evengoed lid worden van een sportclub en deelnemen aan competities. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het iets is dat je graag doet!

3/ Kunst en literatuur

Misschien is sporten toch niet zo jouw ding en ben je liever creatief bezig. Ook dat is helemaal oké! Sommige studenten verdiepen zich liever in kunst en literatuur. Zo kan je bijvoorbeeld de tijd nemen om te lezen, maar evengoed om zelf te schrijven. Ook kun je schilderen of tekenen. Wat je ook verkiest, het is een goede manier om tot rust te komen en aan zelfexpressie te doen.

4/ Gamen

Ten slotte kan je als student er ook voor kiezen om te gamen. Het voelt erg goed om na een lange dag even in je stoel te ploffen, je headset op te zetten en je favoriete game te spelen. Wat het nog leuker maakt, is wanneer je je favoriete game met je vrienden speelt. Je staat er mogelijks niet zo vaak bij stil, maar door te gamen kan je ook nieuwe vaardigheden leren! Bovenal is het een leuke manier om ’s avonds te ontspannen.

Wil je meer tips en nieuws voor studenten? Breng dan zeker een bezoekje aan onze website.

Written by Shane R.

What do you think?