in ,

4 redenen om als student retrogames te spelen in je vrije tijd

@Pexels - Cottonbro Studio

Het is eindelijk zover! Na alle stress van de blok en de examens, heb je zowaar even wat vrije tijd. Maar wat kan je doen om te ontspannen tijdens die vrije tijd? Wat dacht je van gamen? Kotplanet geeft je vier redenen om als student retrogames te spelen in je vrije tijd.

1/ Nostalgisch gevoel

De eerste – en misschien wel voornaamste – reden om retrogames te spelen in je vrije tijd, is het nostalgische gevoel dat je erbij hebt. Hoe goed voelt het als je na een drukke dag op campus of stage thuiskomt en een game kan spelen die je als kind ook speelde? Zalig gewoon!

2/ Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Games zijn vandaag de dag best duur. Voor je het weet, ben je al snel 60, 70 of zelfs 80 euro kwijt aan een nieuwe game. Maar niet met retrogames! Deze kan je nu tegen betaalbare prijzen verkrijgen en dat onder meer online, in gamewinkels en op vlooienmarkten. Als dat niet mooi meegenomen is!

3/ Minder stress

Na zo’n drukke examenperiode ben je gewoonweg toe aan ontspanning. Het spelen van retrogames kan daarbij zeker helpen om je stress te verminderen. Maak het nog leuker door wat vrienden of kotgenoten uit te nodigen om mee te spelen. Ook zij zullen wel toe zijn aan een moment om te relaxen.

4/ ‘Less is more’

Less is more. Dat gezegde past perfect bij retrogames. Deze games hebben misschien niet de beste graphics, maar dat maakt net dat ook de systeemvereisten lager zijn. Ook de game zelf is soms gewoon eenvoudiger samengesteld. Meer betekent dus zeker niet beter!

Zoek jij nog een leuke bezigheid om te relaxen na de examens? Dan hopen we je met deze vier redenen alvast warm gemaakt te hebben om retrogames te spelen. Veel plezier! 🎮

Wil je meer content voor studenten? Volg ons zeker op Instagram!

Written by Shane R.

What do you think?