in

4 redenen om een gap year te nemen

@Pexels - Rodnae Productions

Ben je net afgestudeerd, maar weet je niet goed wat je nu moet doen? Dat kan allemaal gebeuren. Je wil niet meer verder studeren, maar je voelt je ook nog niet klaar om te werken. Heel veel studenten gaan door deze periode en er is dan ook niets mis met een gap year nemen om je gedachten te ordenen. Kotplanet geeft je vier redenen waarom je een gap year moet nemen als student en wat je dan kan doen tijdens dat jaar. 

1/ Nadenken over wat je wil doen

Een gap year is een jaar waarin (pas) afgestudeerde studenten hun gedachten willen ordenen en ervoor zorgen dat ze weten wat ze willen doen met hun leven. Voor velen kan de keuze tussen studeren en werken heel overweldigend zijn. Dan nemen ze daar beter hun tijd voor. Met een gap year dus! 
Het is de ideale oplossing om na te denken over je volgende stappen. Ga ik studeren? Ga ik werken? Ga ik reizen? Make up your mind en doet dat op jouw eigen tempo!

2/ Reizen

Wil jij graag een stukje of grote stukken van de wereld zien voordat je in het echte leven stapt? Dat begrijp ik helemaal. Daarvoor is een gap year dus ideaal! Je hebt nog geen financiële verplichtingen en je hebt een diploma op zak waarop je kan terugvallen na je grote reis. 

Heb je genoeg gespaard tijdens jouw studententijd? Dan is het nu het moment om daarvan te genieten! Waar wil je het eerst naartoe? Blijf je nog even in Europa of ga je onmiddellijk Australië of Amerika gaan opzoeken. Het is jouw leven, jij kiest volledig!

3/ Vrijwilligerswerk doen

Wil jij graag iets betekenen voor andere mensen en wil je je daar volledig op smijten? Dan is een gap year ideaal om een beetje vrijwilligerswerk te doen. Je kan echt vanalles doen: helpen in een woonzorgcentrum, eten klaarmaken voor minder bedeelden, werken in een theaterhuis… Je moet gewoon iets kiezen dat jou interesseert en waarin je je nuttig zal voelen. 

4/ Centjes verdienen

Wil jij misschien liever wat geld verdienen om een huis te kopen later, maar wil je nog niet op zoek gaan naar een serieuze job die thuishoort bij jouw diploma? Dat kan natuurlijk ook. 

Je kan kiezen voor jobs in de horeca of in de verkoop of ergens helemaal anders. Gewoon wat centjes verdienen, dat is het enige doel. 

Een gap year nemen is fantastisch, maar niet iedereen ziet dat zo. Denk goed na over wat je wil doen en maak een goede beslissing. 

Wat je zeker al kan doen is Kotplanet volgen op Instagram en TikTok!

What do you think?