in , ,

4 redenen om je niet te schamen dat je niet sport tijdens je examens 

@Pexels - Shvetes Prodcution

Mensen zeggen altijd dat sport heel belangrijk is voor je gezondheid, maar jij hebt daar geen zin in tijdens de blok terwijl al je vrienden het doen. Schaam je je en voel je je er schuldig over? Maak je geen zorgen, hier zijn de beste redenen om je niet langer te schamen!

Meer tijd 

Als je je sport niet thuis of op kot kan beoefenen, hoef je geen tijd te verliezen met het heen en weer reizen om je sport te beoefenen. Dan kan je tijdens je blok nog een hoofdstuk meer studeren. Stoppen met sporten tijdens de blok geeft je echt meer tijd om te studeren.

Meer energie 

Als je sport verbruik je energie en als je studeert heb je ook energie nodig. Door de hele blok niet te sporten, kan je meer energie in je lessen steken en langer geconcentreerd blijven. 

Meer dutjes 

Dit is waarschijnlijk een van de beste redenen: als je je sporttijd vervangt door een dutje, kan je een welverdiende pauze inlassen je batterijen opladen voor de rest van de dag.

Laat je lichaam rusten 

Gebruik de blok om je lichaam een echte pauze te geven. Af en toe een pauze nemen van het sporten is niet slecht voor je lichaam. Als je je lichaam laat rusten, is het in goede conditie voor wanneer je klaar bent om weer te gaan sporten. 

Ik hoop dat deze redenen je zullen helpen om je niet langer schuldig te voelen over stoppen met sporten en je eraan te herinneren dat wat je redenen ook zijn, ze nog steeds goed zijn en dat je je er niet voor hoeft te schamen. 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Morgane Carly

What do you think?