in ,

4 videogames uit 2023 die je als student moet spelen

@Pexels - Cottonbro Studio

Even stoom afblazen tijdens het studeren? We got you! Door te gamen kan je je gedachten even verzetten en aan de realiteit ontsnappen. Maar wat ga je spelen? Kotplanet geeft je in dit artikel zo’n vier videogames uit 2023 die je als student moet spelen.

1/ Baldur’s Gate III

Door een infectie ontwaken er mysterieuze krachten in jou, maar wat ga je ermee doen? Baldur’s Gate III neemt jou in dit spannende avontuur mee naar de Forgotten Realms van Dungeon & Dragons. En of het de moeite is! Het spel won zeven prijzen op de Golden Joystick Awards en zes prijzen op The Game Awards, waaronder de prijs voor beste spel van het jaar bij beide awardshows. Wist je trouwens dat het ontwikkeld en uitgebracht werd door Larian Studios, een Gents gamebedrijf? Je kan de game spelen op PlayStation 5, Windows, macOS en Xbox Series X en S.

2/ Marvel’s Spider-Man 2

Na het succes van Marvel’s Spider-Man (2018) en Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, neemt Insomniac Games je in Marvel’s Spider-Man 2 terug naar New York City. De thuisbasis van niet één, maar twee superhelden! In deze game neem je het zowel met Peter Parker als Miles Morales op tegen tal van superschurken die de stad op zijn kop zetten. Hou jij de stad veilig? De downside van deze game: het is een PS5-exclusive. Je kan ‘m dus op geen enkele andere console spelen.

3/ Super Mario Bros. Wonder

Mario en zijn vrienden zijn door prins Florian uitgenodigd op zijn kasteel, maar dat verloopt allesbehalve vlekkeloos! Bowser duikt op en steelt een wonderbloem, waardoor het kasteel in een zwevend fort verandert. Super Mario Bros. Wonder neemt je mee in een wonderlijke wereld vol avonturen. Helaas kan je deze game enkel maar op Nintendo Switch spelen.

4/ Star Wars Jedi: Survivor

Ben jij een échte Star Wars-fan? Dan is de laatste game in ons lijstje zeker wat voor jou! Star Wars Jedi: Survivor is het vervolg van Star Wars Jedi: Fallen Order uit 2019. De game speelt zich ongeveer rond dezelfde tijd als de serie Obi-Wan Kenobi af, die je kan bekijken op Disney+. Je kruipt in de huid van Cal Kestis, één van de weinige overlevende Jedi Knights na de gebeurtenissen van Order 66 van het Galactisch Keizerrijk. Kan jij de Jedi Order heropbouwen? Het spel is beschikbaar op PlayStation 5, Windows en Xbox Series X en S, maar er is goed nieuws! Door het succes van Star Wars Jedi: Survivor, heeft Electronic Arts besloten om het binnenkort ook uit te brengen op PlayStation 4 en Xbox One!

Als je nog geen idee had welke videogames uit 2023 je zeker moet proberen, dan hopen we je met deze vier suggesties alvast op weg geholpen te hebben. Veel plezier! Laat ons zeker weten via Instagram welke game jij het leukste vindt.

Wil je graag meer content voor studenten? Volg ons dan zeker op TikTok!

Written by Shane R.

What do you think?