in ,

4x spijt na het uitgaan voor studenten

@Pexels - Polina Tankilevitch

Als student heb je waarschijnlijk wel al eens spijt gehad als je wakker werd na een avondje uitgaan. Het overkomt iedereen, maak je geen zorgen, je bent niet de enige die zich al ooit schuldig heeft gevoeld. Kotplanet heeft een lijstje samengesteld met 4 dingen waar studenten spijt van hebben na het uitgaan. 

1/ Het glas der schaamte 

‘Het glas der schaamte’, beter bekend als ‘het glas te veel’ is een plaag onder studenten tijdens het uitgaan. Het is de alcohol die je doet overgeven, je verhindert om goed te slapen en je de volgende dag hoofdpijn bezorgt. Het is ook dat dat je deed dansen op de tafel van je kot om er vervolgens af te vallen, allemaal voor de ogen van je crush. Ah, wat een spijt heb je van dat drankje! Het is onmogelijk om terug te denken aan dat moment dat je je voor schut zette…

2/ De terugkeer van je ex

Dit is een klassieker als je te veel gedronken hebt. Weet je niet waar we het over hebben? We zijn er vrij zeker van dat je je ex al hebt ge-sms’t als je iets hebt gedronken. Erger nog, je hebt misschien geprobeerd hem/haar te bereiken door te bellen. Je hebt er veel spijt van dat je om drie uur ‘s nachts dat berichtje hebt gestuurd waarin je zegt dat je hem/haar mist. 

3/ Wanneer geld verandert in schuld 

Je wordt wakker en zoals gewoonlijk is je eerste instinct om je telefoon te pakken om jezelf te herinneren aan de vorige dag. Als je je telefoon ontgrendelt, zie je direct je bankapp. 

Plotseling raak je in paniek en je gaat snel kijken naar al het geld dat je gisteren hebt uitgegeven en daar is het drama. Je realiseert je dat je gisteren veel geld hebt uitgegeven en er is niets anders dan je schuldgevoel om je aan vast te houden. Het doet pijn, vooral omdat als student geld een schaars goed is.

4/ Ik drink nooit meer 

Je zegt deze zin na ieder feestje. Vaak gaat het gepaard met ‘waarom heb ik zoveel gedronken’ en ‘waarom ben ik niet eerder naar huis geweest?’, maar wat gebeurd is, is gebeurd. Hier zit je nu met hoofdpijn en een emmer. Tussen het gekreun van je pijn hoor je andere kotgenoten ook zeggen ‘Ik drink nooit meer’. Kotplanet weet echter dat je deze tegenslag over een dag alweer vergeten bent. 

Herken je jezelf hierin? Het komt wel goed!

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Rémi D

What do you think?