in ,

5 betaalbare reistips voor studenten in de kerstvakantie

@Pexels - Anastasia Dvoryanova

Je zit goed op schema voor je examens en je wilt er deze kerstvakantie even tussenuit om je batterij op te laden. Gelijk heb je! Maar hoe kan je ook wat centjes besparen? Wel, daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Kotplanet geeft zo’n vijf betaalbare reistips voor studenten in de kerstvakantie.

1/ Geniet van last-minute aanbiedingen

Een eerste tip om betaalbaar te reizen als student is het genieten van last-minute aanbiedingen. Luchtvaartmaatschappijen en hotels stellen geregeld enkele dagen tot weken voor vertrek deals ter beschikking, waardoor je voor een leuk prijsje toch op reis kan. Als je wat flexibel bent met je vakantiebestemming, dan heb je ook meteen meer opties om te reizen.

2/ Ga op stedentrip in eigen land

Om er even tussenuit te gaan tijdens de kerstvakantie hoef je het niet ver te zoeken. Zo kan je er ook voor kiezen om op stedentrip te gaan in België. Je bespaart jezelf best wat geld op deze manier en leert zo ook de rijke geschiedenis en cultuur van de Belgische steden beter kennen. Door op voorhand wat opzoekwerk te doen, kan je overigens ook de beste deals vinden voor je verblijf en reiskosten.

3/ Vergelijk prijzen

Het is voor studenten ook zeker interessant om prijzen te vergelijken. Prijzen voor vluchten en verblijf kunnen soms sterk verschillen naargelang de luchtvaartmaatschappij, het hotel en zelfs de dagen waarop je beslist te reizen en op hotel te verblijven. Ga daarom goed na welke luchtvaartmaatschappij en welk hotel de beste prijs aanbiedt en probeer eventueel flexibel te zijn met de vertrek- en retourdata, alsook de luchthaven waar je vertrekt en toekomt. Hou ook rekening met bijkomende kosten, zoals bagage. Op deze manier kan je jezelf financieel een groot plezier doen!

4/ Doe aan couchsurfing

Als student kan je ook aan couchsurfing doen. Dit fenomeen is vernoemd naar het gelijknamige platform, waarbij je op zoek kan gaan naar een slaapplek bij een lokale gastheer of gastvrouw. De voordelen van couchsurfing zijn gratis accommodatie, de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen en lokale culturen van dichtbij te ervaren. Als je ervoor kiest om aan couchsurfing te doen, raden we je wel aan om steeds de recensies van andere gebruikers te lezen en te vertrouwen op je intuïtie. Wanneer je een slecht gevoel hebt, kan je dat gevoel maar beter volgen. Verder is couchsurfing een goede manier om geld te besparen en toch een stukje van de wereld te zien.

5/ Plan en boek tijdig

Tot slot is het essentieel om je reis tijdig in te plannen en te boeken. Zowel voor je verblijf als vliegtickets kan je zo genieten van vroegboekkortingen. Zo kan je ook zorgen voor wat meer flexibiliteit in je reisdata, waardoor je ook makkelijker betere prijzen zal vinden. Door tijdig te plannen, kan je ook rustig bekijken welke activiteiten je wilt doen en zo last-minute stress vermijden. Vakantie is er namelijk om te ontspannen, nietwaar?

Hopelijk hebben we jou met deze vijf tips kunnen helpen om deze kerstvakantie een budgetvriendelijke reis in te plannen. Wij wensen je alvast veel plezier toe! Laat ons zeker via Instagram weten waar jij naartoe zal gaan.

Wil je meer reistips voor studenten? Neem dan zeker een kijkje op onze website.

Written by Shane R.

What do you think?