in ,

5 bordspellen die je deze zomer als student moet spelen

@Pexels - Mikhail Nilov

Het is alweer zomer! Dat betekent ontspannen en genieten van het mooie weer. Wat dacht je ervan om een leuk gezelschapsspel te spelen met je familie of vrienden? Kotplanet geeft je vijf bordspellen die je deze zomer als student moet spelen.

Wil je wat leuks doen met je kotgenoten met wat drank erbij? Check dan zeker onze drie drankspelletjes!

1/ Monopoly

We beginnen met een klassieker! Bij Monopoly heb je als doel om niet enkel rijk te worden, maar ook om jouw medespelers failliet te laten gaan. Dit doe je door onroerend goed te kopen en hierop huizen en hotels te bouwen, waardoor anderen je huur moeten betalen eens ze op jouw eigendommen belanden. Monopoly is niet enkel een kwestie van strategie, maar ook geluk. Uren van plezier (of frustratie, oeps) verzekerd!

2/ Stratego

De naam verklapt het al, maar Stratego is een strategisch bordspel. In dit gezelschapsspel zet je jouw leger tegenover dat van je medespeler. Het doel? Om ter eerste de vlag van de andere speler veroveren. Al je pionnen bestaan uit verschillende rangen. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk de rangen van je tegenspeler te ontcijferen en door middel van wat gokken gerichte aanvallen uit te voeren. Verover jij als eerste de vlag?

3/ Schaken

Wil je na de examens toch graag je hoofd weer even aan het werk zetten? Dan is schaken misschien wel wat voor jou. Om dit spel te winnen moet je niet enkel strategisch denken, maar ook vooruit plannen en de zetten van je tegenstander anticiperen. Je hebt 64 vakjes ter beschikking, waarop je verschillende bewegingen kunt maken. Wanneer je de koning van je tegenspeler schaakmat zet, kroon je jezelf tot winnaar van het potje.

4/ Jenga

Studenten die hun behendigheid willen testen, kunnen er dan weer voor kiezen om jenga te spelen samen. Bij dit spel moet je om de beurt een blok uit een toren trekken en deze bovenop de toren plaatsen zonder dat deze instort. Dit zorgt ervoor dat de toren steeds hoger en instabieler wordt. Voor dit gezelschapsspel heb je dus best geen bibberend hand…

5/ Uno

Nadat we begonnen met een klassieker, sluiten we ook graag af met een ander bekend gezelschapsspel. Uno is een kaartspel waarbij elke speler een aantal willekeurige kaarten ontvangt. Daarna leg je om de beurt een kaart neer op de stapel. Let op! De kleur of het cijfer op je kaart moet overeenkomen met de bovenste kaart van de stapel. Wanneer dat niet het geval is, moet je een extra kaart nemen en dan is het de beurt aan de volgende speler. Speciale kaarten – zoals de bekende ‘reverse card’ – zorgen telkens voor onverwachte twists in het spel. Uno!

Volg ons Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?