FunONTSPANNING

5 dingen die je als student zeker zal horen op het kerstfeest

Student zijn op een familiefeest is niet altijd even gemakkelijk. De kerstperiode is nog eens dubbel zo moeilijk, want het is ondertussen ook blok voor de meeste studenten. Zie je er al tegenop om op te boksen tegen al de commentaren van je tantes en nonkels? Dat geloven wij maar al te goed. Hier is een lijstje van dingen die je zeker zal horen op het kerstfeest als student

1/ “Moet jij niet studeren?”

Dit is de meest cliché vraag… Ofwel zit jij op het kerstfeest omdat je heel goed bezig bent en je je dit kan veroorloven ofwel werd je verplicht door je ouders om mee te komen en zit je al vol stress omdat je denkt dat je niet zal klaar geraken. Either way, het is echt een ambetante vraag. 

“Nee, tante Karen, ik moet nu niet studeren. Ik heb ook ontspanning nodig.” Voilà, gewoon dit zeggen, al is het een leugen.

2/ “Gaan de examens lukken?”

“Neen, de examens gaan niet lukken, nonkel Peter”. Dit willen we zo graag zeggen, maar het enige dat uit ons mond komt is: “Ja, ik denk het wel hoor.”. 

3/ “Heb je nog geen lief kunnen vinden?”

“Hoe verwacht je dat ik een lief vind als ik moet studeren, een studentenjob moet doen, familiebanden moet onderhouden, mijn vrienden wil zien…? Vertel me dat eens” 

Dit klinkt misschien een beetje grof, maar is het niet de waarheid?

4/ “Welke master ga je volgend jaar doen?”

“Oma, ik weet nog niet eens welk examen ik volgende week heb. Hoe verwacht je dat ik weet welke master ik volgend jaar zal doen?” Als je dit zegt, zal iedereen waarschijnlijk denken dat je niet goed bezig bent, dus ik zou dit niet meteen zeggen. 

Een beter antwoord is: “Ik weet het nog niet zo goed, er zijn zo veel verschillende opties.”

5/ “Zit je op schema?”

“NEEN, IK ZIT NIET OP SCHEMA, LAAT MIJ GEWOON MIJN KROKETJES OPETEN.” Voilà, nu zal iedereen wel zwijgen of iemand anders lastigvallen. 

Ik wil even zeggen dat de meeste van mijn antwoorden niet per se de beste antwoorden zijn. Zoek zelf hoe ver je wil gaan en roll with it. Ik hoop voor jou dat jij een leuke familie hebt die de studenten een beetje gerust laat. Succes met de blok alleszins! 

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite