in ,

5 ideale animes voor beginners

@Pexels-Jeshootscom

Wil je graag beginnen kijken naar animes, maar je weet niet hoe je eraan moet beginnen. Dat is normaal want tegenwoordig bestaan er duizenden animes van verschillende genres. Grappig, mysterieus, thriller, episch, romantisch, sport…noem maar op ! Het is niet gemakkelijk om meteen je weg te vinden in de anime wereld. Ook heeft iedereen een andere smaak dus je zal niet alle animes meteen leuk vinden. Hier zijn vijf animes waar je naar kan kijken om te beginnen.

1/ Naruto

Als er één anime is waar iedereen al van gehoord heeft, dan is het Naruto. We bevinden ons in de tijd van de ninja’s. Naruto is een weeskind dat droomt om hokage te worden. Dit is de hoogste positie die je kan hebben in het land alsook de sterkste persoon. Enkele jaren geleden viel een demon met 9 staarten het land aan. Het waren Naruto zijn ouders die het land hadden gered van deze aanval, maar het is ook de dag dat ze stierven. Een voorwaarde om het land te redden was om de demon te bewaren in het lichaam van een persoon. Ja, ja…je hebt het geraden! Die persoon is Naruto. Hierdoor ondervindt hij nu moeilijkheden om vrienden te maken, want niemand wil bevriend zijn met iemand die in contact is met de demon die miljoenen mensen heeft vermoord. Als er één anime is waar je sowieso zakdoeken bij de hand moet hebben, dan is het Naruto. Er gebeuren zodanig veel dingen, goed en slecht, dat je geen andere keuze hebt dan Naruto te steunen.

2/ Death Note

Death Note draait rond een begaafde student, Light Yagami. Zijn leven wordt echter overhoop gehaald als hij een notitieboekje genaamd “Death Note” vindt. In het boekje staat dat “wiens naam hierin wordt geschreven, sterft”. Hoewel hij dit eerst niet geloofde, testte hij dit toch even uit. Light Yagamai heeft een hekel aan criminelen en corrupte mensen. Dus hij probeerde dit uit op een crimineel en zag dat het effectief werkte. Sinds die dag besloot Light Yagami om de Death Note te gebruiken om criminelen uit te roeien, maar de vele onverklaarde sterfgevallen trekt de aandacht van de politie en de mysterieuze L. Wij raden deze klassieker aan voor studenten die houden van thrillers en mysteries.

Je bent net klaar met studeren en heb nood aan een pauze? Hier is wat je kan doen tijdens de blokpauze

3/ From Me to You 

Ben je een echte romanticus? Dan is From Me to You de perfecte anime voor jou. Het gaat over de verlegen middelbare school studente Sawako Kuronuma. Ze wordt nooit benaderd op school door haar uiterlijk. Sawako heeft als droom om vrienden te maken. Shota Kazehaya daarentegen is de populaire jongen die zich niets aantrekt van wat anderen zeggen. Hij is ook de enige persoon die Sawako het eerst aanspreekt. Later worden ze vrienden en ontwikkelen ze gevoelens voor elkaar. Hun vriendschap gaat er ook voor zorgen dat de andere klasgenoten bevriend wil worden met Sawako. Als student kan je je makkelijk identificeren met de personages omdat het verhaal zich niet alleen focust op de liefde, maar ook op vriendschap, familie, school…ectc.

4/ One Piece

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord over een elastische jongen die op jonge leeftijd piraat is geworden om de One Piece te vinden. Zo niet, dan is nu het perfecte moment om zijn avontuur te volgen. Het verhaal speelt zich af in de gouden eeuw van de piraterij. Luffy en zijn bemanning gaan op zoek naar de One Piece. De enige piraat die de One Piece heeft gevonden, is de piraat Gol D. Roger. Voordat hij stierf, kondigde hij aan dat hij de ultieme rijkdom (One Piece) had gevonden. Deze zoektocht trekt heel veel piraten aan. Wij volgen de evolutie van Luffy en zijn bemanning. Wij kunnen jou garanderen dat je net zoals het studentenleven door verschillende emoties gaat gaan.

Wil jij graag een visionboard maken? Kotplanet toont je hoe het moet ! 

5/ Ahiru No Ora

Kijk je graag naar de NBA of is één van je hobby’s basketbal? Volg dan zeker het avontuur van Sora. Hij heeft een passie voor basketbal en gaat zich daarom inschrijven voor het basketbalteam van de school. Hij ontdekt heel snel dat het team enkel bestaat uit de lawaaimakers en pestkoppen van school, maar dit houdt hem niet tegen om zijn talent te tonen. Ondanks zijn kleine gestalte hebben zijn teamgenoten snel door hoe goed hij is. Dit zorgt ervoor dat hij niet alleen vrienden maakt, maar ook vijanden

Ben je op zoek naar een gelijkaardig artikel, aarzel zeker niet en volg ons op Instagram voor meer tips.

Written by Prisca B.

What do you think?