in ,

5 klassiekers voor jouw kerstplaylist als student

@Pexels - Andrea Piacquadio

Het is bijna zover! Kerstmis staat voor de deur en dat betekent dat we weer kunnen genieten van de vele kerstbomen, kerstversiering, kerstmarkten en… kerstmuziek! Kotplanet geeft je in dit artikel zo’n vijf klassiekers voor jouw kerstplaylist als student.

1/ Wham! – Last Christmas

Laten we meteen starten met een iconisch kerstnummer. In 1984 bracht het Britse popduo Wham! het lied ‘Last Christmas’ uit, geschreven en gezongen door George Michael. Bijna veertig jaar en meerdere covers later, blijft het lied enorm geliefd bij muziekfans overal ter wereld. Toch is Kerstmis niet het hoofdthema van het lied! Het gaat eigenlijk over een mislukte relatie, die startte tijdens de kerstperiode, en de herinneringen die naar boven komen rond Kerstmis.

2/ Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Wie Kerstmis zegt, zegt Mariah Carey! De zangeres bracht in 1994 één van haar grootste hits – ‘All I Want For Christmas Is You’ – uit. Deze jaarlijks terugkerende hit is niet enkel een vrolijk kerstlied, maar ook een uptempo liefdeslied. Mariah Carey zingt in het lied dat ze niets geeft om kerstcadeautjes en lichtjes, maar dat het liefst van al bij de persoon is van wie ze houdt. Liefde kan toch mooi zijn, niet?

3/ John Lennon en Yoko Ono – Happy Xmas (War Is Over)

In 1972 kwam het kerstlied Happy Xmas (War Is Over) uit van John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono. Hiervoor werkten ze samen met The Plastic Ono Band en The Harlem Community Choir. Wist je dat het lied er eigenlijk kwam na een twee weken lang protest – ‘The Bed-Ins for Peace’ – van Lennon en Ono tijdens hun huwelijksreis in 1969? Het kerstlied was dus ook een protestlied tegen de oorlog in Vietnam met een boodschap van hoop en vrede.

4/ Ariana Grande – Santa Tell Me

Het meest recente nummer uit het lijstje komt van niemand minder dan Ariana Grande. Bijna tien jaar geleden – in 2014 – bracht de zangeres het nummer ‘Santa Tell Me’ uit, waarin ze de kerstman vraagt om haar niet verliefd te laten worden op haar crush als de relatie het niet langer dan een jaar zal volhouden. Liefde en Kerstmis, het blijft een veelvoorkomende combinatie.

5/ José Feliciano – Feliz Navidad

Het rijtje eindigen, doen we met een tweetalige kerstklassieker! ‘Feliz Navidad’ – ‘vrolijk kerstfeest’ in het Nederlands – werd in 1970 uitgebracht door José Feliciano. Dat maakt het ook meteen het oudste kerstlied van de vijf die we met jullie delen! Het nummer – dat deels in het Spaans en deels in het Engels gezongen werd – is wereldwijd bekend en brengt jou ongetwijfeld in een vrolijke kerststemming!

Of je je nu wilt voorbereiden op Kerstmis of zelfs een kerstfeestje organiseert met vrienden, deze vijf songs kunnen gewoonweg niet ontbreken in jouw kerstplaylist! Laat ons via Instagram zeker weten wat jouw favoriete kerstlied is.

Wil je weten wat je als student tijdens Kerst kan doen? Neem zeker een kijkje op onze website.

Written by Shane R.

What do you think?