in ,

5 manieren om als student de Vlaamse Feestdag te vieren

@Pexels - Kampus Production

Het is 11 juli! Dat betekent dat we vandaag de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap vieren. Maar wat staat er op jouw planning? Kotplanet wilt je alvast wat inspiratie bieden en geeft je daarom zo’n vijf manieren om als student de Vlaamse Feestdag te vieren.

Wil je een uitje in eigen land doen? Check dan zeker onze tips voor een betaalbare citytrip naar Brugge

1/ Bezoek een lokaal evenement

Een eerste manier om de Vlaamse Feestdag te vieren, is door eens te bekijken of jouw gemeente of stad toevallig een evenement organiseert. Als dit niet het geval is, kan je natuurlijk ook kijken naar omliggende gemeenten en steden. Veel Vlaamse steden en gemeenten organiseren namelijk volksfeesten, festivals en andere leuke evenementen. Het is een leuke manier om niet enkel de Vlaamse Feestdag te vieren, maar ook om te genieten van het goede weer en plezier te hebben met anderen.

2/ Geniet van de Vlaamse keuken

Heb je nog geen idee wat je vanavond gaat eten? Wat dacht je dan van een typisch Vlaams gerecht? Er zijn tal van gerechten die je zelf kan klaarmaken of op restaurant kan eten. Denk maar aan gerechten als mosselen of stoofvlees met frietjes, vol-au-vent, Gentse waterzooi of witloofgratin. Mmm!

3/ Luister naar Vlaamse muziek

Een dagje zonder muziek is ontzettend moeilijk! Maar wat als je je favoriete playlist even pauzeert en voor wat Vlaamse muziek kiest? Vlaanderen heeft doorheen de jaren heel wat goede artiesten en mooie muziek zien passeren. Clouseau, Will Tura, Raymond van het Groenewoud, Nicole en Hugo, noem maar op. De lijst is lang, maar zeker de moeite!

4/ Bekijk een Vlaamse film

Als je vandaag toch liever wat wilt luieren, dan kan je nog altijd kiezen voor een leuke Vlaamse film of serie. Buitenspel, Rundskop, Het Vonnis, The Broken Circle Breakdown, het lijstje met topfilms uit Vlaanderen is bijzonder lang. Je zal je zeker niet vervelen, dus neem de popcorn of je zak chips er alvast bij!

5/ Geniet met vrienden op een terrasje

Studenten die toch naar buiten willen, maar niet zo zeer naar een evenement, kunnen ook altijd een glaasje gaan drinken op café. Nodig wat vrienden uit of ga gezellig met je familie wat drinken op een terrasje. Zo geniet je zowel van het goede weer als elkaar, terwijl ook nog eens de Vlaamse Feestdag op een leuke manier viert.

Wij wensen je alvast een fijne Vlaamse Feestdag toe! Wij hopen je alvast dat we jou wat leuke ideeën hebben bezorgd. Geniet ervan! 🍻

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?