in , ,

5 onmisbare dingen op jouw kotfeestje

@Pexels - Cottonbro Studio

Een nieuw jaar betekent ook een nieuw feestje op kot. Het kan een leuke manier zijn om het nieuwe jaar op gang te trappen en even een welverdiende pauze te nemen van al dat studeren. Maar wat heb je nu allemaal nodig? Kotplanet geeft je vijf onmisbare dingen op jouw kotfeestje.

1/ Muziek

Een feestje zonder muziek, dat bestaat niet. Het is daarom niet raar dat muziek het lijstje begint. Wanneer je samen met je kotgenoten een feestje organiseert, is het belangrijk om een leuke playlist samen te stellen en een goed geluidssysteem te hebben. Enkele meezingers, energieke nummers en zelfs rustige songs kunnen alvast de basis van je playlist vormen, maar geef anderen ook zeker de kans om verzoeknummers te laten indienen. Zo zorg je ervoor dat iedereen zich betrokken voelt.

2/ Snacks en drank

Naast muziek kunnen snacks en drank ook zeker niet ontbreken op jouw kotfeestje. Ga voor een assortiment hapjes dat gemakkelijk te eten valt en voor niet te veel rommel zorgt. Denk hierbij maar aan bijvoorbeeld chips. Ook wat betreft de drank is het belangrijk om voor variatie te zorgen. Voorzie niet enkel alcoholische dranken, maar ook niet-alcoholische opties zoals water en frisdrank. Sommige aanwezigen drinken geen alcohol of willen graag afwisselen.

3/ Decoratie

Decoratie kan een leuke toevoeging zijn aan jouw kotfeestje, zeker als je voor een bepaald thema kiest of een speciale gelegenheid viert. Ballonnen, slingers en discolampen kunnen al zeker voor extra sfeer zorgen op het feestje. Het hoeft zelfs niet zo duur te zijn!

4/ Vuilzakken

Voorzie op jouw kotfeestje zeker ook voldoende vuilniszakken. Plaats deze op strategische plekken, zodat de aanwezigen gemakkelijk hun afval kunnen weggooien. Zo hou je de ruimte ook netjes, wat ervoor zorgt dat je minder opruimwerk hebt na afloop van het feestje. Zorg er ook voor diverse recycle-opties, zodat bijvoorbeeld PMD en restafval niet bij elkaar terechtkomen.

5/ EHBO-kit

Tot slot is het ook belangrijk om een EHBO-kit ter beschikking te hebben met daarin de basisbenodigdheden, zoals pleisters, pijnstillers, ontsmettingsmiddel en verband. Zorg ervoor dat deze kit ook binnen handbereik ligt, zodat er snel en eenvoudig gebruik van gemaakt kan worden als dat nodig is.

LET OP! Wanneer je ervoor kiest om alcoholische dranken te drinken, drink dan verstandig. Wissel af met niet-alcoholische drank om je lichaam gehydrateerd te houden. Jouw gezondheid en die van anderen is en blijft prioriteit.

Met deze vijf onmisbare dingen hopen we je alvast op weg geholpen te hebben om een leuk kotfeestje te organiseren. Veel plezier! 🎉

Wil je meer content voor kotstudenten? Ontdek meer op onze Instagram!

Written by Shane R.

What do you think?