in , ,

5 outdooractiviteiten voor studenten tijdens de kerstvakantie

@pexels - Liza Summer

De kerstvakantie is in zicht en natuurlijk wil je niet je hele vakantie zitten studeren voor je examens. Het mag dan wel koud zijn buiten, toch zijn er heel wat leuke activiteiten die je kan doen zonder binnen te moeten blijven. Wij helpen je maar al te graag op weg. Daarom geeft Kotplanet in dit artikel zo’n vijf outdooractiviteiten voor studenten tijdens de kerstvakantie.

1/ Kerstmarkt

Kerstmis zonder kerstmarkten? No way! Als jij even een welverdiende pauze of zelfs een dagje vrij wil nemen, dan kan je zonder twijfel een kerstmarkt bezoeken. Lekker eten, verwarmende drankjes, mooie lichtjes en een gezellige sfeer, wat wil je nog meer? Het is ook het goede moment om nog wat cadeautjes te zoeken en je kan er ook tal van leuke activiteiten doen.

2/ Wandelen

Studenten die toch een rustigere activiteit zoeken, kunnen ervoor kiezen om te gaan wandelen. Dat kan in je dorp of stad, maar evengoed in een park of in het bos. Wil je toch graag de kerstsfeer opsnuiven terwijl je wandelt? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een wandeling te maken in een omgeving met veel kerstverlichting. Het is maar één keer per jaar Kerst, nietwaar?

3/ Pretpark

Hoe lang is het geleden dat jij nog een pretpark bezocht hebt? De kerstvakantie is het perfecte moment om dit nog eens te doen! Je beleeft niet enkel een hele leuke tijd met je familie of vrienden, maar je denkt ook een dag totaal niet aan studeren. Studeren is natuurlijk ook je laatste zorg als je overkop gaat in een rollercoaster, hehe…

4/ Schaatsen

Een kerstmarkt bezoeken was onze eerste outdooractiviteit in dit lijstje. Laat het nu net zo zijn dat kerstmarkten ook de ideale plek zijn voor onze vierde activiteit: schaatsen. Sommige kerstmarkten hebben een eigen schaatsbaan. Dus waar wacht je nog op? Trek je schaatsschoenen al maar aan!

5/ Plezier in de sneeuw

Als je wat geluk hebt, dan sneeuwt het tijdens de kerstvakantie. Niets staat jou dan nog in de weg om plezier te hebben in de sneeuw! Een sneeuwman of een sneeuwengel maken, een sneeuwballengevecht houden of van een berg glijden met een slee? Je hebt alleszins voldoende keuze om je volop te amuseren wanneer het sneeuwt!

Met deze vijf outdooractiviteiten hopen we je alvast wat inspiratie gegeven te hebben om een leuke tijd tegemoet te gaan tijdens de kerstvakantie. Veel plezier! Laat ons via Instagram zeker weten welke activiteit jij gaat doen.

Op zoek naar meer outdooractiviteiten voor studenten? Ontdek meer op onze website!

Written by Shane R.

What do you think?