FunONTSPANNING

5 redenen voor studenten om naar de cinema te gaan

Als student heb je best wat verplichtingen die je moet nakomen. Dit kan soms best overweldigend zijn en heel wat energie opslorpen. Daarom is het essentieel om jezelf geregeld te verwennen en er even tussenuit te gaan. Kotplanet geeft daarom maar liefst vijf redenen voor studenten om naar de cinema te gaan.

1/ Het biedt ontspanning

Wanneer je naar de cinema gaat, word je volledig ondergedompeld in de film. De donkere ruimte, het grote scherm, de indrukwekkende geluidssystemen en soms zelfs effecten zorgen ervoor dat je even niet aan jouw problemen of dagelijkse verplichtingen denkt. Zo kan je even compleet ontspannen met je lief of je vrienden!

2/ Je brengt tijd door met anderen

Je kan alleen een film meepikken in de cinema, maar het kan ook erg aangenaam zijn om samen met je lief, vrienden of familie naar de cinema te gaan. Dit biedt je de perfecte gelegenheid om tijd door te brengen met anderen. Zeker wanneer je een drukke agenda hebt, is het leuk om even met jouw dierbaren te zijn.

3/ Het is toch anders

De filmervaring in de cinema is toch anders dan bij je thuis. Dat kan je gewoonweg niet ontkennen. We haalden het eerder al aan, maar de hele setup in de cinema zorgt ervoor dat je een film kan bekijken zoals ze bedoeld zijn te zien, met optimale beeld- en geluidskwaliteit. Dit is toch compleet anders dan wanneer je thuis op je computer of televisie een film kijkt.

4/ Je kan genieten van kortingen en evenementen

Vaak bieden cinema’s kortingen voor studenten, waardoor je tegen lagere prijzen een film kan bekijken en kan genieten van een lekkere snack en verfrissend drankje. Daarbovenop organiseren ze zo nu en dan ook speciale evenementen. Denk hierbij maar aan een filmpremière, waarbij je dan als eerste nieuwe releases kan zien! Ook dit maakt jouw filmervaring een stuk leuker.

5/ Het geeft je nieuwe gespreksonderwerpen

Last but not least heb je ook meteen een nieuw gespreksonderwerp wanneer je met anderen naar de cinema gaat. Of het nu gaat over de film zelf, over jullie indrukken of zelfs over de cinematografische technieken die gebruikt werden, je zal altijd wel wat vinden om over te spreken na jouw cinemabezoek. En voor studenten die de cinema als plek voor een eerste date kiezen, kan het de perfecte ijsbreker zijn!

Met deze vijf redenen hopen we je warm gemaakt te hebben om toch nog eens een bezoekje te brengen aan de cinema en die nieuwe film te bekijken die jou zo interessant leek. Vertel ons zeker via onze socialemediakanalen naar welke film jij weldra gaat kijken!

Wil je meer studentennieuws? Breng dan zeker een bezoekje aan onze website.

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite