in ,

5 redenen waarom je als student naar concerten moet gaan

@Pexels - @Josh Sorenson

Concerten kunnen soms gezien worden als ‘slechte evenementen’ door de luide muziek, maar ook soms door de sigarettenrook en het ongezonde eten dat beschikbaar is voor de mensen. Toch zijn er heel wat voordelen die je als student zeker wil meemaken. Ben je al naar meerdere concerten gegaan, dan herken je sowieso een paar van deze voordelen! Of ben je van plan om naar je eerste concert te gaan? Dat komt goed uit! Kotplanet geeft je 5 redenen waarom je vanaf nu altijd naar concerten gaat willen gaan!

1/ Nieuwe muziek ontdekken

Een concert is de perfecte gelegenheid om nieuwe muziek te ontdekken. Wie regelmatig gebruikmaakt van bijvoorbeeld Spotify of Apple Music, om nieuwe muziek te vinden. Je krijgt  de mogelijkheid om in een andere setting nieuwe muziek toe te voegen aan je playlist. Wist je dat nieuwe muziek ontdekken niet alleen een leuke hobby is, maar dat het ook goed is voor je gezondheid. Als je luistert naar nieuwe muziek komt er heel wat dopamine vrij en dat stofje wordt ook wel gelukshormoon genoemd. Ook zorgt een concert ervoor dat je misschien andere liedjes ontdekt van de artiest, want laten we eerlijk zijn, het kan voorkomen dat je bent vergeten om het volledige album te beluisteren. Tijdens een concert zingt de artiest de meeste liedjes uit zijn recente en oude albums.

Wil je je even ontspannen? Met deze 5 films die Kotplanet aanraadt, ga je je zeker ontspannen!

2/ Voor de artiesten

Ben je een echte fan van een bepaalde artiest? Dan is een concert de ideale plaats om jouw artiest te zien en je favoriete liedjes mee te zingen. Zeker als het internationale artiesten zijn, dan kan het even duren vooraleer je de mogelijkheid hebt om ze te ontmoeten. Ook helpt het niet veel dat België een klein landje is waardoor sommige artiesten ons misschien over het hoofd zien. Gelukkig weten de artiesten dat ze overal fans hebben en dus ook de moeite moeten doen om hun fans te ontmoeten. Bovendien hoef je geen echte fan te zijn om een artiest te zien. Het kan zijn dat je gewoon graag luistert naar de muziek van een artiest. Het belangrijkste is dat je je amuseert.

3/ Onvergetelijke ervaring

Eén van de belangrijkste redenen is de onvergetelijke ervaring die je gaat meemaken. Tijdens een concert luister je niet alleen naar muziek, maar maak je ook intense momenten mee waarop je je levendig voelt. Verschillende gevoelens kunnen opkomen, waaronder opwinding, geluk, inspiratie en verbazing. Samen met de andere concertgangers hebben jullie een memorabele herinnering. Wat een concert ook zo onvergetelijk maakt, is het feit dat het misschien het laatste concert kan zijn van een bepaalde artiest. Dan wordt het concert een soort afscheidscadeau van de artiest naar zijn fans toe. Zo nodigt de artiest misschien een surprise guest uit, bijvoorbeeld een andere artiest waarmee hij of zij samen een liedje heeft. Dus we kunnen zeggen dat er veel dingen zijn die ervoor zorgen dat een concert een onvergetelijke ervaring is.

Je vraagt je af hoeveel uren je als student mag werken? Kom het hier te weten dankzij Kotplanet!

4/ Nieuwe mensen leren kennen

Een concert is ook de perfecte gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Het maakt niet uit of je alleen of met vrienden bent gekomen. Eén ding is zeker: jullie hebben allemaal dezelfde muzieksmaak. Dit kan al een startpunt zijn om bijvoorbeeld een gesprek aan te gaan met een andere concertganger. Socializen, socializen… en nog eens socializen!  Wie weet verlaat je het concert niet alleen met een leuke ervaring, maar ook met nieuwe vrienden.

5/ Goede afleiding

Heb je een zware lesdag of werkdag achter de rug? Of voelde je je de laatste tijd niet goed? Heb je nood om even te ontsnappen aan de realiteit? Een concert is de juiste oplossing daarvoor. Gedurende 2 uur ben je zodanig aan het genieten van het optreden, dat al je zorgen ook tegelijkertijd verdwijnen. Je gedachten zijn alleen gericht op jezelf, de artiest en de andere concertgangers. Dat is het mooie aan een concert. Het geeft je de mogelijkheid om even je gedachten op nul te zetten en te genieten van het moment zelf.


Vond je dit een leuk artikel? Wil je gelijkaardige artikels lezen? Vergeet ons dan zeker niet te volgen op Instagram en een kijkje te nemen op onze website.

Written by Prisca B.

What do you think?