ONTSPANNINGReizen

5 tips voor een low budget reis voor studenten

Hallo, zomer! Het is weer tijd om volop te ontspannen. Waarom niet op reis gaan? Het is de perfecte manier om tot rust te komen en zo een andere cultuur en nieuwe mensen te leren kennen. Natuurlijk is reizen niet goedkoop. Daarom geeft Kotplanet studenten zo’n vijf tips voor een low budget reis.

Wil je op reis, maar weet je nog niet naar waar? Check dan zeker onze vijf beste reisbestemmingen voor studenten!

1/ Boek tijdig

Wanneer je op reis gaat, is het belangrijk dat je je reis goed op voorhand in plant. Dit betekent dus ook dat je tijdig je verblijf, vliegtickets en eventuele activiteiten boekt. Op deze manier kan je vaak profiteren van lagere prijzen en betere deals, gezien bijvoorbeeld veel luchtvaartmaatschappijen vroegboekkortingen aanbieden. Daarnaast helpt het tijdig boeken van je reis ook gewoon om last-minute stress te vermijden en zo beter te focussen op je studies en andere verplichtingen.

2/ Ga voor een goedkope bestemming

We willen allemaal de wereld ontdekken, maar reizen is niet goedkoop. Studenten hebben vaak een beperkt budget en daarom kan je best kiezen voor een goedkope reisbestemming. Deze bestemmingen bieden vaak geweldige ervaringen zonder dat je ontzettend veel geld moet uitgeven. Denk hierbij maar aan regio’s als Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika. Ben je op zoek naar meer concrete reisbestemmingen? Bekijk dan zeker onze vijf topbestemmingen bovenaan dit artikel.

3/ Eet als een local

Vergeet die peperdure toeristische restaurants! Als je geld wilt besparen en optimaal wilt genieten van de authentieke smaken van je reisbestemming, dan eet je best als een local. Verken lokale markten en kleinere restaurantjes die niet vlakbij bezienswaardigheden liggen. Je kan ook street food een kans geven of boodschappen doen en zo zelf eten klaarmaken. Je zal zien dat dit je veel goedkoper zal uitkomen en zo hou je natuurlijk meer budget over voor andere dingen.

4/ Neem het openbaar vervoer

Of je nu in België blijft of naar het buitenland gaat, een taxi nemen of een auto huren is altijd wel vrij duur. Wanneer je als student op reis gaat, dan wil je natuurlijk niet het grootste deel van je budget naar vervoer zien gaan. Wereldwijd hebben veel steden een goed georganiseerd en betaalbaar openbaar vervoersysteem. Waarom zou je dan niet de bus, metro, tram of zelfs trein nemen? Je zal jezelf een pak geld besparen!

5/ Zoek de deals

Last but not least is het ook goed om als student op zoek te gaan naar goede deals voor je vluchten, accommodatie en activiteiten. We hadden het eerder al over vroegboekkortingen bij luchtvaartmaatschappijen, maar dat is natuurlijk niet alles. Er zijn tal van websites en apps die speciale aanbiedingen en kortingen aanbieden voor studenten. Soms kan je ter plekke ook een studentenkorting verkrijgen, dus vergeet ook zeker je studentenkaart niet.

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite