ActiviteitenFeestenONTSPANNING

6 creatieve hobby’s voor studenten

Ben je nog steeds op zoek naar een nieuwe hobby? Misschien herinner je het je nog, maar we gaven je in een ander artikel al enkele voordelen van een creatieve hobby. Heb je er al eens over nagedacht? Het is tijd om te kiezen welke hobby! Daarom geeft Kotplanet zo’n zes creatieve hobby’s voor studenten.

1/ Schrijven

Schrijven is niet enkel een creatieve, maar ook een veelzijdige hobby. Het kan namelijk verschillende vormen aannemen: van fictie tot non-fictie, poëzie tot proza, zelfs copywriting en alles daartussenin. Kort of lang, wat maakt het uit? Het is een leuke manier om je gedachten en ideeën te uiten, je verbeelding tot leven te wekken en te reflecteren op je eigen ervaringen. Door vaak te schrijven zullen ook je schrijfvaardigheden een boost krijgen!

2/ Graffiti

Graffiti is een coole hobby die vaak geassocieerd wordt met stedelijke cultuur en zelfexpressie. Vaak worden er kleurrijke en gedurfde afbeeldingen of teksten mee gemaakt op openbare oppervlakken, zoals muren of treinen. Het kan enerzijds dienen als creatieve uitlaatklep, maar anderzijds ook om een politieke of sociale boodschap over te brengen. Let op! We vinden het belangrijk om toch te benadrukken graffiti op een legale en ethische manier te doen, met respect voor de omgeving. Hou er dus zeker mee dat je op legale graffitimuren zoekt!

3/ Kleding upcyclen

Een derde creatieve hobby is dan weer het upcyclen van kleding. Je bent niet enkel creatief bezig, maar zet ook in op duurzaamheid. Door kleding te upcyclen blaas je nieuw leven in oude kledingstukken, waardoor je deze niet meer hoeft weg te gooien. Je kan de pasvorm of stijl veranderen of er zelfs een geheel nieuw item van maken. De opties zijn quasi eindeloos en wie weet kan je er op termijn zelfs een centje mee verdienen!

4/ Taal leren

Voor de ene student lijkt het meer als extra huiswerk, maar voor de andere student kan het een echte passie zijn. Een taal leren kan ook een creatieve bezigheid zijn. Het opent de deur naar andere culturen en zorgt voor verbinding met anderen. Een taal leren kan je doen uit pure interesse, maar ook voor reisdoeleinden of voor je professionele ontwikkeling. Het is daarnaast ook een uitdagende bezigheid, maar je zal er zeker plezier aan beleven eens je de taal beter onder de knie krijgt.

5/ Muziek maken

Heb je er al eens aan gedacht om muziek te maken? Muziek kan een therapeutisch effect hebben. Het stelt je enerzijds in staat om je emoties uit te drukken en anderzijds helpt het je ook om je verbonden te voelen met anderen door middel van geluid. Ook hier kan je zoveel doen. Je kan een instrument leren bespelen, nummers schrijven of digitale muziek produceren. Muziek biedt ook de ruimte om te experimenteren en met andere muzikanten samen te werken. Wat je uiteindelijk maakt, is ook iets dat blijft. Je kan er dus ook jaren later naar luisteren. Geweldig, toch?

6/ Foto- en videografie

Wat dacht je tenslotte van foto- en videografie? Of je nu met je smartphone, een vintagetoestel of met een camera wilt werken of niet, het is een geweldige manier om blijvende verhalen te creëren. Door te experimenteren met onder meer de compositie en belichting, kan je ontzettend mooie beelden maken. Een simpele foto kan zoveel vertellen, net als een korte video zonder klank. Een creatieve, maar ook krachtige hobby!

Als je nog geen idee had wat je wilt doen, dan hopen we dat deze zes creatieve hobby’s je alvast een beter beeld hebben gegeven. Veel plezier! 💪

Op zoek naar meer content voor studenten? Ontdek meer op Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite