in , ,

6 low budget tips om je kot te versieren voor Kerstmis

@Pexels - Irina Iriser

Het einde van het semester is in zicht en dat betekent dat Kerstmis voor de deur staat. Yay! Tijd om de doos met kerstversiering en je kerstboom weer eens boven te halen. Maar hoe kan je toch wat geld besparen? Kotplanet geeft je zes low budget tips om je kot te versieren voor Kerstmis.

1/ Maak zelf je kerstdecoratie

Creatieve studenten, deze is voor jullie! Onze eerste low budget tip om je kot te versieren voor Kerstmis is door zelf je kerstdecoratie te maken. Zo kan je bijvoorbeeld zelf een adventskalender maken of dennenappels schilderen. Gooi zeker ook niet zomaar alles in de vuilbak! Wie weet kan je er wel wat leuks doen!

2/ Zoek de beste deals

Wanneer je op zoek gaat naar je nieuwe kerstboom of kerstversiering, zoek dan zeker de beste deals. Een krans om aan je deur te hangen zal in de ene winkel duurder zijn dan in de andere en mogelijks is hij online nog goedkoper! Door prijzen te vergelijken, bespaar je jezelf ongetwijfeld wat wel centjes.

3/ Koop tweedehands

Om verder te gaan op de vorige tip, raden we jou ook aan om tweedehands te kopen. Wie weet kom je wel wat leuks tegen in een tweedehandswinkel of vintage store. Zo geef je niet enkel een object een nieuw leven, maar betaal je zonder twijfel ook minder. Daar doen we het voor, nietwaar?

4/ Ga voor een kleinere of gedeelde kerstboom

Een vierde manier om dit jaar minder geld uit te geven aan kerstversiering, is door een kerstboom te delen met je kotgenoten. Je kan het bedrag delen onder elkaar en door de boom in een gemeenschappelijke ruimte te zetten, heeft iedereen er wat aan. Wil je toch liever je eigen boom hebben? Dan kan je natuurlijk ook voor een kleinere kerstboom gaan.

5/ Vraag je familie en vrienden

Op naar de vijfde tip! Heb je al eens gedacht aan je familie en vrienden? Mogelijks zijn zij van plan om nieuwe kerstversiering te kopen of hebben zij wel decoratiemateriaal op overschot. Zo kan jij zelfs zonder geld uit te geven je kot versieren voor Kerstmis!

6/ Verdeel je kerstdecoratie

Vooraleer je je kot begint te versieren, is het goed om eens even rond te kijken. Zo krijg je een beter beeld over waar je wat kan plaatsen. Mogelijks heb je minder kerstdecoratie nodig dan wat je eerst dacht! Weet je wat dat betekent? Yep, minder geld besteden! Simpel, maar effectief. Zo heb je net dat eurootje meer voor leuke kerstcadeaus!

Hopelijk hebben deze zes low budget tips jou een handje geholpen om op een budgetvriendelijke wijze jouw kot te versieren. We wensen je dan ook veel plezier met het decoreren!

Op zoek naar meer manieren om geld te besparen? Bezoek zeker onze website!

Written by Kotplanet

What do you think?