FunONTSPANNING

6 luchtige series die je als student moet kijken

Je hebt een zware dag achter de rug en je zoekt een feelgood serie die je alleen of met je kotgenoot kan kijken? Wil je dat de serie je helpt ontspannen en misschien zelfs zo hard doet lachen dat je er tranen van krijgt? Kotplanet heeft je verzoek gehoord en heeft voor jou een selectie gemaakt van series die jou even laten ontsnappen aan de realiteit!

1/ Friends

Natuurlijk kon de iconische serie over de 6 vrienden uit New York niet ontbreken in onze lijst. In het fameuze appartement gelegen in Greenwich Village, Manhattan, volgen we de avonturen van Monica, Rachel, Joey, Phoebe, Chandler en Ross. Drama, liefde, vriendschap, werk… en zoveel meer. De serie bespreekt het allemaal. Dit is een serie die je kan kijken na een lange lesdag, want als er één ding is dat je zeker zal doen, dan is het lachen. 

Soms ga je zo hard lachen dat je even niet meer bijkomt. Het is een serie die je ook met je vrienden of kotgenoten kan bekijken. Jullie kunnen zelf onderling bespreken wie het meest lijkt op een bepaald personage. Ben jij net als Ross een persoon die stiekem verliefd is op iemand binnen de vriendengroep? Of eerder een Monica die perfectionistisch is en hoge standaarden heeft? Ontdek het samen met je vrienden of kotgenoten!

2/ My Wife and Kids

De serie draait rond Michael Kyle, een liefhebbende echtgenoot die getrouwd is met Janet Kyle. Ze hebben 3 kinderen, namelijk Claire, Michael jr. en Kady. De familie Kyle is een Afro-Amerikaans gezin uit de hogere middenklasse in Stamford, Connecticut. Hoewel Michael van zijn familie houdt, gebruikt hij speciale manieren om zijn 3 kinderen op te voeden. Met zijn verschillende opvoedingstechnieken wil hij zijn kinderen disciplineren. Hoewel zijn ideeën soms absurd lijken, bedoelt Michael het altijd goed. 

Deze Amerikaanse sitcom is perfect om je meteen op te beuren als je je slecht voelt. De personages zijn grappig en boeiend. In de serie komen er situaties voor die we als student herkennen, maar steeds met een humoristische toon. Met de familie Kyle ga je je nooit vervelen!

3/ Sex and the City

Omringd door  wolkenkrabbers, gele taxi’s en tal van bezienswaardigheden, volgen we het leven van Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda in New York. Ondanks hun verschillende persoonlijkheden en steeds wisselend seksleven, blijft hun vriendschap intact en blijven ze elkaar steunen in goede en slechte momenten. De serie bespreekt ernstige onderwerpen zoals seksualiteit, veilige seks of promiscuïteit (seks met meerdere personen)

Terwijl we de vriendschap en verschillende romantische relaties meevolgen, is het de hoofdpersonage Carrie Bradshaw die het verhaal vertelt. Geloof mij maar als ik zeg dat deze serie verslavend is. In het totaal zijn er 94 afleveringen, maar je kijkt de seizoenen zeer snel uit, omdat de serie zo tof is. Deze serie is ook de moeite om met vrienden of kotgenoten te kijken, omdat de verhaallijnen goede onderwerpen zijn om over te spreken. De serie telt ook tal van levensmotto’s, zoals deze van Carrie: “Maybe the past is like an anchor holding us back. Maybe you have to let go of who you were to become who you will be.”

Wil je graag leuke musea bezoeken in Antwerpen? Kotplanet helpt je hierbij! Hier zijn onze top 5 musea in Antwerpen die je absoluut als student moet bezoeken!

4/ Malcolm in the Middle

Heb jij liever donkere humor? Dan is ‘Malcolm in the Middle’ de serie waar je naar op zoek bent! We volgen het reilen en zeilen van Malcolm, een wonderkind, en zijn disfunctionele familie. De familie behoort tot de lagere middenklasse. In de serie zien we hoe de familie zich probeert te integreren in de maatschappij en hoe ze onderling met elkaar omgaan. 

Malcolm is de protagonist en samen met zijn 3 andere broers (later komt hun baby broertje erbij) doen ze zowel op school als thuis ondeugende dingen. Hierdoor belanden ze in onvoorstelbare situaties. De serie trok meteen de aandacht, omdat ze de jongerencultuur van de jaren 2000 portretteerden in hun verhaallijnen. Hou je van ironie en sarcasme, dan raad ik je aan om de avonturen van Malcolm en zijn familie te volgen!

5/ The Fresh Prince of Bel-Air

We gaan even terug in de tijd om het verhaal van Will Smith en zijn familie te volgen. Will Smith is een jongen die opgegroeid is in de buitenwijken van West Philadelphia. Will en zijn vrienden spelen basketbal totdat de bal per ongeluk een groep bendeleden raakt. Dit veroorzaakt een confrontatie tussen Will en de bendeleden. Wanneer zijn mama (Viola Smith) dit te horen krijgt, wordt ze bang en stuurt ze Will naar haar zus (Vivian Banks) die in de rijke wijk Bel-Air in Los Angeles woont. Daar ontmoet Will zijn oom Philip (‘uncle Phil’), neef Carlton en twee nichten Hilary en Ashley. 

Al snel ontdekken we dat Will’s achtergrond enorm botst met zijn familie uit Bel-Air. Dit zorgt ervoor dat er hilarische situaties ontstaan binnen de familie. Het is ook de start van de grappige, maar pakkende relatie tussen Will en zijn oom. De serie telt in totaal 148 afleveringen, dus je hebt tijd om te genieten van elke aflevering. Hoewel de serie vooral komisch is, komen er ook ernstige afleveringen voor. (Spoiler: je gaat wenen). Toch zullen we niet verklappen of het tranen van geluk, triestigheid of beide zijn! Aarzel niet en ontdek het zelf!

Vraag je je af welke beautyproducten je als student steeds bij de hand moet hebben? Kotplanet beantwoordt je vraag en geef je de 5 beautyproducten die je moet hebben. 

6/ Emily in Paris

Wat zou jij doen als je ooit de mogelijkheid krijgt om je droomjob uit te voeren in de prachtige straten van Parijs? Dit is wat Emily Cooper meemaakt. Toch wist ze niet wat haar stond te wachten. Naast de taalbarrière, het werkleven en haar liefdesleven, kampt Emily met verschillende uitdagingen. Gelukkig heeft ze haar beste vriendin Mindy op wie ze kan rekenen. Wist je dat de bedenker van ‘Emily in Paris’ ook ‘Sex and the City’ heeft bedacht? 

Een rollercoaster van emoties ga je dus sowieso hebben. Deze serie is ook een goede gelegenheid om ​​de Parijse cultuur te ontdekken. Iedereen weet natuurlijk dat Parijs bekend staat om het organiseren van de Fashion Week, hun heerlijke restaurants en de Eiffeltoren. Je kan zelfs het echte appartement van Emily bezoeken. Hoe leuk is dat? Je kan de 3 seizoenen van ‘Emily in Paris’ nu kijken op Netflix.


Ken jij zelf nog andere gelijkaardige series? Vergeet dan zeker niet om ons een berichtje achter te laten op Instagram of op onze website.

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite