in , ,

6 tips om een gezellig kerstfeestje met kotgenoten te organiseren

@Pexels - Olia Danilevich

Jij en je kotgenoten keren tijdens de kerstvakantie terug naar huis, maar toch wil je graag samen nog Kerstmis vieren. Daar willen wij je wel even bij helpen! Kotplanet geeft in dit artikel zo’n zes tips om een gezellig kerstfeestje met kotgenoten te organiseren.

1/ Kies een moment dat voor iedereen past

Wanneer ga je dat kerstfeestje organiseren? Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Als je wilt dat al je kotgenoten aanwezig kunnen zijn, dan zal je met hen moeten kijken welk moment voor iedereen past. Dit vraagt enige flexibiliteit van jou en jouw kotgenoten. Eens je een moment hebt gevonden, begint de fun pas echt!

2/ Overweeg een specifiek thema

Wat dacht je van een specifiek thema om het kerstfeest nog leuker te maken? Foute kersttruien kunnen alvast een idee zijn, maar je kan je kotgenoten ook vragen om een gekke kerstmuts op te zetten. Naargelang het thema van het feest, kan je ook uitnodigingen opstellen met dat thema in je achterhoofd!

3/ Versier de gemeenschappelijke ruimtes

Een kerstfeest zonder kerstboom en kerstversiering, no way! Heb jij een gemeenschappelijke ruimte op kot? Mooi, versieren maar! Je kan eens vragen aan je kotgenoten of zij graag wat geld willen bijleggen waarmee je dan de kerstboom en -versiering kan aankopen. Het hoeft helemaal niks te gek te zijn, maar hier en daar wat leuke decoraties maakt het hoe dan ook compleet!

4/ Stel een gezamenlijke kerstplaylist samen

Natuurlijk kan je ook geen feest organiseren zonder muziek. Stel een gezamenlijke kerstplaylist samen en vraag daarbij zeker om de mening van jouw kotgenoten! Misschien hebben zij wel een favoriet kerstnummer dat zeker niet mag ontbreken. Niemand zal nog een excuus hebben om niet te dansen of te zingen.

5/ Organiseer een kerstpotluck

Op naar het kerstdiner! Wat ga je eten en drinken? Het kan een leuk idee zijn om een kerstpotluck te organiseren. Iedereen brengt wat mee om te eten en te drinken. Zo kan je een grote buffettafel opstellen, waarbij iedereen van elkaars eten en drinken kan proeven. Niet enkel leer je vast een nieuw gerecht kennen, maar bespaar je jezelf ook wat geld. Win-win!

6/ Doe samen leuke kerstactiviteiten

Leuke kerstactiviteiten mogen ten slotte ook niet ontbreken op jouw kerstfeestje. Zo kan je een quiz bedenken, gezelschapsspellen spelen, een kerstfilmmarathon houden of zelfs Secret Santa organiseren, waarbij iedereen een persoon toegewezen krijgt en een kerstcadeautje moet kopen voor de persoon in kwestie. Wie krijgt wat? Spannend!

Hopelijk hebben deze zes tips jou alvast op weg geholpen om een kerstfeestje te organiseren die jij en je kotgenoten nooit meer zullen vergeten. Wij wensen jullie alvast veel plezier! Laat ons via onze socialemediakanalen zeker weten wat jij gaat doen op jouw kerstfeestje.

Op zoek naar meer kerstcontent voor studenten? Volg ons dan zeker op TikTok!

Written by Kotplanet

What do you think?