FunONTSPANNING

7 leuke zomeractiviteiten voor studenten

De examens staan voor de deur en dat betekent ook weer het begin van een vermoeiende en stressvolle periode. Nog even op de tanden bijten en dan is de zomervakantie er eindelijk! Misschien moet je werken of studeren tijdens de zomer, maar er is natuurlijk ook tijd om te ontspannen. Kotplanet geeft je zeven leuke zomeractiviteiten die je als student kan doen deze zomer.

Wil je naar een festival? Check dan zeker onze vijf aanbevelingen!

1/ Kamperen in de natuur

Laten we er meteen invliegen met een hele leuke activiteit, namelijk kamperen in de natuur. Dit is dé perfecte activiteit voor studenten die even nood hebben aan een break van het drukke stadsleven. Je kan dit alleen doen, maar wanneer je gaat kamperen met vrienden is het zoveel leuker. Overdag kan je samen genieten van de natuur, terwijl je ’s avonds gezellig samen rond het kampvuur zit. Late night talks met goede vrienden en een drankje onder de sterrenhemel, wat wil je nog meer?

2/ Zomerfestivals

Wil je de stress van het afgelopen academiejaar helemaal van je af dansen en zingen? Naar jaarlijkse gewoonte vinden er ook deze zomer heel wat coole festivals plaats. Of je er nu naartoe gaat met vrienden of daar nieuwe vrienden maakt, een goede sfeer en onvergetelijke momenten zijn zeker gegarandeerd. Let op! Wanneer je een festival wilt bezoeken, moet je tijdig je tickets aankopen.

3/ BBQ’en

Goed weer, goed gezelschap en lekker eten met een fris drankje. Wat is een zomer zonder BBQ, toch? Ook deze zomervakantie kan je een BBQ organiseren met familie of vrienden. Waarom maak je er niet meteen een potluck diner van? Elke gast brengt zelf wat lekkers mee. Zo bespaar je jezelf als student niet enkel geld uit, maar leer je ook nieuwe gerechten kennen!

4/ Pretparken

Wat denk je van een dagje in een pretpark? Het is leuke manier om stoom af te blazen na een stressvolle examenperiode. Hou je niet zo van rollercoasters die over kop gaan? Don’t worry! Pretparken hebben voor elk wat wils. Dat maakt het des te leuker. Maar let op! De zomervakantie is een hele drukke periode in pretparken. Hou dus rekening met duurdere ticketprijzen en langere wachtrijen aan je favoriete attracties.

5/ Wandel- of fietstocht

Wil je liever een rustig momentje doorbrengen deze zomer? Dan zal een wandeltocht of een fietstocht jou ongetwijfeld deugd doen. Of je nu wilt wandelen of fietsen in jouw dorp of stad of een andere plek wilt leren kennen, er zijn tal van fiets- en wandelroutes. Je kan natuurlijk ook zelf op ontdekking gaan! Wat je ook doet, je zal altijd wel nieuwe dingen tegenkomen en een ontspannen moment beleven.

6/ Zon, zee en strand

Wie zomer zegt, zegt zon, zee en strand, nietwaar? Een dag of weekendje aan zee is altijd fijn. Het maakt niet eens uit of het in België of in het buitenland is. Er zijn altijd wel leuke randactiviteiten die je kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld met gocarts rijden, minigolven, shoppen of genieten van een lekker ijsje. ’s Avonds kan je dan weer rustig op het strand wandelen en genieten van de zonsondergang met een fruitige cocktail of mocktail.

7/ Bucket list

De zomer is ten slotte ook het goede moment om je bucket list erbij te nemen! Een bucket list is heel persoonlijk. Iedereen heeft namelijk andere dingen die hij of zij ooit wil doen. Misschien wil je je favoriete artiest wel live aan het werk zien of een bepaalde plek bezoeken? Wil je eindelijk werk maken van je rijbewijs of een nieuwe taal leren? De zomer is jouw kans om items op je bucket list te schrappen!

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite