in ,

7 songs voor je summer playlist als student

@Pexels - Andrea Piacquadio

De zomer is officieel begonnen en daar horen natuurlijk ook tal van goede songs bij die je als student de nodige summer vibes geven. Een rustig dagje op het strand, een leuke roadtrip met vrienden of gewoon lekker dansen in je slaapkamer of tuin? Kotplanet geeft je zo’n zeven songs die zeker niet mogen missen in jouw summer playlist.

Ben je nog op zoek naar songs voor jouw studie- of workout playlist? Check dan zeker onze tien aanbevelingen!

1/ Juice WRLD ft. Marshmello – Come & Go

De eerste song in het rijtje is Come & Go van rapper en zanger Juice WRLD en DJ en producer Marshmello. Het lied kwam uit in de zomer van 2020 op het eerste posthumous album ‘Legends Never Die’ van Juice WRLD. Come & Go brengt de stijl van Juice WRLD erg goed samen met die van Marshmello. De combinatie van hiphop, pop-punk en EDM zorgen voor een levendige beat en pakkende melodie. De lyrics gaan voornamelijk over het omgaan met veranderingen en het vinden van nieuwe liefde, wat voor positieve vibes zorgt. Deze song mag dus zeker niet missen in jouw summer playlist!

2/ Gustaph – Because Of You

Wie dit jaar naar het Eurovisiesongfestival heeft gekeken, kent deze song sowieso. Gustaph nam namens België deel aan de editie van 2023 met het nummer Because Of You, wat hem een zevende plek opleverde. De house-pop song van Gustaph heeft een sterke invloed van het klassieke 90’s house sound. De gospelachtige piano riffs en sterke stem, zorgen ervoor dat het nummer zeker in jouw summer playlist moet staan. Gustaph, die op z’n veertiende uit de kast kwam, wilde met Because Of You beschreef het nummer zelf als een lichtere club anthem en liet zich inspireren door zijn ervaringen binnen de LGBTQ+ gemeenschap.  

3/ Post Malone – Chemical

Chemical is de eerste release van Post Malone in 2023 en geldt als de lead single voor z’n nieuwe album ‘Austin’, dat op 28 juli uitkomt. Post Malone heeft een upbeat pop-rock vibe, waarmee hij terugkeert naar zijn kenmerkende sound. De gitaar zorgt voor een lichte touch van folk, wat het een goed nummer maakt voor een rustig dagje aan het strand of een leuke roadtrip met vrienden. Chemical is een catchy song waarin Malone zingt over de moeilijkheden die hij ondervindt om een toxic relatie los te laten. Desondanks dat de lyrics een melancholische ondertoon hebben, hoort de song zeker thuis in jouw summer playlist.

4/ Michael Jackson – P.Y.T. (Pretty Young Thing)

Een playlist zonder de legendarische Michael Jackson? Nope! De vierde song in het rijtje is P.Y.T. (Pretty Young Thing). Het nummer staat op het album ‘Thriller’, een all-time classic, uit 1982. Wist je zelfs dat de song het succesvolste was in België? De disco en funk vibes zorgen ervoor dat je meteen zin krijgt om te dansen. Het vrolijke en ritmische karakter van P.Y.T. (Pretty Young Thing), maken dat deze tijdloze track gewoon in jouw summer playlist moet staan. Perfect om de examenstress weg te dansen!

5/ Bad Bunny – WHERE SHE GOES

Un verano sin Bad Bunny? Daar doen wij natuurlijk niet aan mee! Wat dacht je van z’n nieuwste track WHERE SHE GOES? Bad Bunny is al drie jaar lang de meest gestreamde artiest op Spotify. In 2022 had hij maar liefst meer dan 18,5 miljard streams op het muziekplatform. Met WHERE SHE GOES verkent de Puerto Ricaanse rapper en zanger een nieuwe sound, iets helemaal anders in vergelijking met zijn laatste album ‘Un Verano Sin Ti’ uit 2022. De synthesizers aan het begin geven het lied een synthwave touch. Naar mate dat het lied vordert, wordt de beat iets donkerder en agressiever, wat dan weer meer aanleunt bij Jersey Club. In WHERE SHE GOES zingt Bad Bunny over een vrouw met wie hij een onenightstand had en het feit dat ze hem sindsdien niet meer wilt zien. Klaar voor een zomerse party?

6/ Queen – Don’t Stop Me Now

Don’t stop me now, I’m having such a good time! We zijn inmiddels aangebroken bij de zesde song in het lijstje. Iedereen kent het iconische nummer Don’t Stop Me Now van de legendarische band Queen ongetwijfeld. De song kwam uit op het album ‘Jazz’ in 1978 en dat maakt het meteen het oudste nummer uit het lijstje. Wist je trouwens dat de videoclip werd opgenomen in Vorst Nationaal in 1979? De lyrics gaan over het genieten van het leven en het loslaten van al je zorgen. Dit in combinatie met een levendige en opwindende vibe, maakt dat deze classic onmisbaar is in jouw summer playlist. Niemand zal je stoppen om het toe te voegen aan je playlist!

7/ Rosalía ft. Rauw Alejandro – BESO

Ahhh, we zijn al bij het laatste nummer. Spijtig, maar geen zorgen. We sluiten af met pure love vibes! BESO kwam eind maart op de EP ‘RR’ van power couple Rosalía en Rauw Alejandro. Beso is Spaans voor kus en dat brengt ons meteen bij de lyrics. Het koppel zingt namelijk over hun verlangen naar een kus van elkaar en hun scheidingsangst. De song combineert emo reggaeton en pop met een upbeat melodie en sensuele zang, wat de summer vibes meteen naar boven brengt. Critics waren meteen positief over het nummer en zeiden dat het mogelijks één van de hits van deze zomer zal worden. Niet enkel de lyrics en melodie maken van BESO een mooi liedje, maar ook de videoclip. In de videoclip wordt namelijk de verloving van Rosalía en Rauw Alejandro officieel aangekondigd! Hoe cute is dat? Als je nu nog geen goede reden hebt om de song toe te voegen aan je summer playlist, dan weten we het ook niet meer.

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?