FunONTSPANNING

8 romans die je als student moet gelezen hebben

Boeken, ze zijn het ideale tijdverdrijf voor heel wat studenten. Maar we snappen dat het soms lastig is om tussen die ellenlange collectie van boeken de juiste te kiezen. We helpen jou daar graag bij door hier 8 romans op te lijsten die je als student echt gelezen moet hebben!Lees je zo graag dat je nog meer aanbevelingen wilt? Check dan zeker onze andere zes boeken

1/ Daisy Jones & The Six – Taylor Jenkins Reid

Daisy Jones & The Six vertelt het verhaal over een band die uit elkaar is gegroeid en waarom dat is gebeurd. Het wordt geschreven vanuit interviews, documentatie en artikels. Het is een unieke manier van schrijven en zorgt ervoor dat je het boek in een mum van tijd al uit hebt. Een boek voor liefhebbers van muziek!

2/ My Dark Vanessa – Kate Elizabeth Russell

Vanessa Wye, het hoofdpersonage, werd als vijftienjarige scholier misbruikt door haar Engelse leerkracht. Vele jaren later komen er klachten tegen deze leerkracht en beseft ze meer en meer hoe de relatie met haar leerkracht, die zij als liefde zag, verkeerd was. My Dark Vanessa vertelt een moeilijk verhaal, maar wel een verhaal die gelezen moet worden!

3/ Tender Is The Flesh – Agustina Bazterrica

Wat als al het vlees op aarde besmet was met een bacterie en mensenvlees eten legaal wordt, zou jij het doen? Dat is de hoofdvraag in Tender Is The Flesh. Agustina Bazterrica brengt een beangstiggende blik op de toekomst, maar wel een blik die interessant genoeg is om te lezen. Het is ook maar een kort boek van rond de 200 pagina’s, ideaal dus voor mensen die weinig tijd hebben of die niet zo’n boekenwurmen zijn.

4/ Ik Ben Er Niet – Lize Spit

We kunnen natuurlijk geen boekenlijst opmaken zonder één van onze Belgische auteurs te vernoemen. Lize Spit heeft haarzelf opgewerkt tot een belangrijk figuur in de Vlaamse literatuurwereld met haar debutroman Het Smelt. Met haar tweede boek Ik Ben Er Niet voldoet ze ook aan de verwachtingen na het succes van haar eerste boek. Het vertelt het verhaal over een jong koppel in Brussel, waarvan de man plots heel vreemd begint te doen. Laat je zeker niet afschrikken door de 576 pagina’s, want dit boek is zijn tijd zeker wel waard!

5/ History Is All You Left Me – Adam Silvera

History Is All You Left Me is mijn persoonlijk favoriet boek. Als 16-jarige jongen had ik het in één ruk uitgelezen en het verhaal heeft me zo geraakt dat ik het boek nu elk jaar eens opnieuw lees. Adam Silvera brengt op een mooie manier het verhaal over een jongen die zijn jeugdliefde is verloren door een ongeluk en hoe hij ermee omgaat. We staan niet in voor emotionele schade die dit boek met zich meebrengt nadat je die laatste pagina hebt omgeslagen!

6/ A Good Girl’s Guide To Murder – Holly Jackson

We gaan even de thrillerkant op met A Good Girl’s Guide To Murder. Een boek over een scholier die voor haar eindwerk een moord oplost die in haar stad is gebeurd. Het bevat heel wat plottwists die je niet verwacht, maar het verhaal is ook rijk aan heel wat boeiende personages en het laat je op het puntje van je stoel zitten tot het allerlaatste woord. Een aanrader voor fans van misdaad en thrillers!

7/ Een Klein Leven – Hanya Yanagihara

Dit boek is heel controversieel omdat het heel wat trigger warnings met zich meebrengt, maar desalniettemin blijft het verhaal heel sterk. Het volgt vier vrienden die hun weg proberen te vinden in New York en het vertelt het reilen en zeilen doorheen de jaren van deze vier mannen. Het boek is niet voor iedereen weggelegd, of toch zeker niet zonder op voorhand de trigger warnings eens te bekijken, want het brengt heel wat zware onderwerpen aan. De schrijfster laat je helemaal opgaan in de personages en verscheurt beetje bij beetje je hart. Goed boek voor als je even wilt huilen of als je zin hebt in een goed geschreven verhaal.

8/ Call Me By Your Name – André Aciman

Iedereen heeft vast en zeker al eens over de verfilming van dit boek gehoord, maar het boek (en ik weet dat dit heel cliché klinkt) is zelfs nog beter dan de film! We volgen in het boek Elio die met zijn vader op het platteland in Italië woont en daar verliefd raakt op een oudere man. Het lezen van dit boek brengt je meteen in vakantiestemming en zuigt je helemaal op in de Italiaanse heerlijkheid. Perfect boek voor mensen die op zoek zijn naar een ontsnapping van het dagdagelijkse leven!

Er is voor iedereen wel wat als het om boeken gaat. De opgenoemde boeken zijn zeker en vast een aanrader voor je studententijd, maar laat je blik nog meer verruimen als je in een boekenwinkel staat. Het kan maar eens zijn dat je zomaar een boek ontdekt waar je nog nooit van heb gehoord en het je favoriete boek wordt. Voor nu rest ons enkel het volgende nog te zeggen: heel veel leesplezier!

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Enthousiaste student in Gent die nog steeds verbaasd blijft van wat het studentenleven te bieden heeft!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite