AstrologieFunONTSPANNING

De vijf meest verrassende vormen van bijgeloof bij studenten

Louter geloof of zit er wel iets in, je hebt vast al eens gehoord van bijgeloof. Loop niet onder een ladder door, knoei niet met zout … Klinkt bekend in de oren maar studenten hebben ook hun eigen bijgeloof, waarvan sommige vormen heel verrassend zijn. 

1/ Elkaar in de ogen kijken bij het proosten 

Je wilt toch geen zeven jaar ongeluk? Dus de volgende keer dat je glazen klinkt met je vrienden, om wat voor reden dan ook, zorg er dan voor dat je elkaar in de ogen kijkt.  Een doctoraat in pech wil je absoluut niet! 

2/ Let op voor bananen 

Volgens sommige studenten brengt het eten van een banaan voor een examen geen geluk, integendeel. De schil van een banaan is glad als je erop stapt. Je wilt tijdens een examen toch niet op je bek gaan, of wel? We hopen voor jou dat je normaal geen banaan eet als ontbijt.

3/ Veeg niet zomaar stof op 

Sommige mensen geloven dat stof door de deur naar buiten vegen ongeluk brengt. Deze vorm van bijgeloof klinkt wel iets bekender in de oren. Wees voorzichtig de volgende keer dat je je kot schoonmaakt!

4/ Raak je haar niet aan 

Denk de dag voor een examen twee keer na voor je je haar wast. Volgens sommige studenten zou het ongeluk brengen om je haar aan te raken, om het te wassen of zelfs je haarsnit te veranderen. Alle kennis in dat blokkende hoofd van je zou er wel eens in de war van kunnen raken. Hoe een douche een examen kan beïnvloeden … 

5/ Verschil moet er zijn

En als je geluk afhangt van een paar sokken? Sommige studenten kiezen ervoor om twee verschillende sokken te dragen omdat het ze geluk zou brengen.  Je weet wat je moet doen als je wilt slagen voor je examens! 

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite