in ,

De voordelen om als student een long-distance bff te hebben

@Pexels - Edward Jenner

Heb jij een vriend of vriendin die in het buitenland woont? Dan zal je die waarschijnlijk hard missen, maar er zijn ook voordelen aan verbonden! Kotplanet zet het even voor jullie op een rijtje. Stuur dit artikel gerust door naar hun (misschien zal je het toch wel moeten vertalen…)

1/ Goedkoop op reis gaan

Woont je beste vriend of vriendin in een ander land dan jou? Dat is eigenlijk een heel groot voordeel. Laat ik het zo zeggen: als je op reis gaat, moet je een hotel boeken. Je zal me niet vertellen dat als je hun gaat bezoeken, dat je dan niet in hun appartement/huis… mag slapen? Zo hoef je alleen maar te betalen voor de vlucht en de dingen die je nodig hebt daar. 

2/ Ze wonen niet in België 

Je kan hier eventueel wel wat drama hebben met andere vriendinnen die allemaal in dezelfde vriendengroep zitten. Je wil daar even uit? Facetime je long-distance bestie eens. Je kan hen vertellen wat er mis is of je kan gewoon over iets anders praten om je gedachten te verzetten. 

Zij zullen zeker naar je luisteren. Ze zijn er voor je en zullen altijd jouw kant kiezen.

3/ Andere cultuur 

België kan soms echt sucken. Het regent hier zoveel en we zijn niet zo’n leuk land soms. Een vriend(in) in Italië, in Zweden, in het Verenigd Koninkrijk… maakt het leven al heel wat interessanter. 

Je kan een andere cultuur je eigen maken en dat is zo fantastisch!

4/ Andere snacks 

Als laatste is het leuk om snacks uit te wisselen met elkaar. Koop een pakketje bij BPost en steek er zoveel snacks in als je wil. Zij zullen jou ook wel een pakketje opsturen met lokale snacks! 

Volg ons op Instagram en TikTok!

What do you think?