in , ,

5 redenen om als student op wintervakantie te gaan

@Pexels - Pavel Danilyuk

Heb jij na de examens even nood om weer op adem te komen? Wel, je bent niet de enige! Examens brengen elke keer weer best wat stress met zich mee. Daarom is het goed om er even tussenuit te gaan eens je klaar bent. Kotplanet geeft je zo’n vijf redenen om als student op wintervakantie te gaan.

1/ Ontspanning

Wanneer de examens achter de rug zijn, dan is ontspanning ongetwijfeld het eerste waar je naar zoekt. Geen verplichtingen, gewoon even rust. Zalig, toch? Door op wintervakantie te gaan, verander je tijdelijk van omgeving en kan je volop ontspannen zonder je druk te moeten maken over school of andere dingen. Time to relax!

2/ Quality time met familie of vrienden

Een wintervakantie biedt niet enkel ontspanning, maar ook quality time. Je krijgt de kans om meer tijd door te brengen met familie of vrienden, iets wat je tijdens de examenperiode hoogstwaarschijnlijk te weinig hebt kunnen doen. Het is een goed moment om niet enkel oude herinneringen op te halen, maar ook om nieuwe herinneringen te creëren.

3/ Wintersport

Voor de sportievelingen onder ons kan een wintervakantie ook het uitgelezen moment zijn om aan wintersport te doen. Haal je skilatten of snowboard maar boven! Na een dagje sporten kan je je natuurlijk ook gezellig opwarmen in een leuke après-skibar.

4/ Ontdekkingsreis

Wil jij volgend academiejaar naar het buitenland voor een semester of voor je stage? Of ben je simpelweg een gepassioneerde reiziger? Dan kan een wintervakantie ook dienen als een ontdekkingsreis. Zo kan je kennismaken met een nieuwe regio op een moment wanneer er mogelijk minder toerisme is. Maar vergeet niet dat een vakantie natuurlijk niet hetzelfde is als er effectief wonen of verblijven.

5/ Culturele ervaring

Tot slot kan een wintervakantie ook een gezellige en toffe manier zijn om de lokale cultuur en tradities van een andere regio te ervaren. Kerstmarkten, winterfestivals en andere festiviteiten zullen van jouw vakantie ongetwijfeld een onvergetelijke tijd maken.

Zo! Je hebt nu wel voldoende redenen om er na de examens even tussenuit te gaan, nietwaar? Wij wensen je alvast veel plezier toe! ☃️🧳

Wil je meer content voor studenten? Volg ons snel op TikTok!

Written by Lydia V.

What do you think?