Festivals in België

4 dingen die je nog niet wist over het festival Pukkelpop

Ken je Pukkelpop? Het festival, dat al 32 jaar bestaat, vindt plaats in Hasselt van 17 tot 20 augustus 2023. Als je graag verschillende muziekstijlen wil ontdekken, als je niet bang bent voor rock, alternative of zelfs metal, dan is dit iets voor jou. Maar ontdek eerst de 4 dingen die je nog niet wist over Pukkelpop.

Om je te helpen, leggen we je uit hoe je op Pukkelpop kan geraken

1/ Een… bijzondere naam

Als je Nederlands spreekt, weet je misschien wat Pukkelpop betekent. Het verraste ons in ieder geval. En ja, pukkel betekent in het Nederlands knoop. Dus eigenlijk, het doorboren van een knoop. Het is geen grap. De naam komt van de heuvel waarop het festival plaatsvindt.

2/ Altijd een ongelooflijke line-up 

Pukkelpop draait vooral om vette artiesten. Door de jaren heen heb je line-ups gehad met Nirvana, Guns N’ Roses maar ook Snoop Dogg of Foo Fighters. Als dat je niet aanspreekt, zijn Tame Impala, Post Malone, Royal Blood of Billie Eilish misschien meer jouw stijl. Hoe dan ook, als je naar Pukkelpop gaat, weet je zeker dat je geweldige shows gaat zien. 

Zorg ervoor dat je voorbereid bent met deze essentiële zaken om het meeste uit Pukkelpop te halen.

3/ 2011, een bijzonder jaar

Je herinnert je misschien nog de tragedie die zich in 2011 op Pukkelpop afspeelde. Tijdens een storm stortte een festivaltent in, waarbij 5 doden en 140 gewonden vielen.  Een tragedie voor het evenement, dat de rest van het weekend moest annuleren. Winden van 170 km/u waren de oorzaak van het ongeval.

4/ De Boiler Party 

Als je beslist om te kamperen op Pukkelpop, mag je de Boiler Party niet missen. Een echte Pukkelpop traditie, kampeerders komen de dag voor het festival hun tenten opzetten en genieten van dit speciale evenement. Het is een geweldige manier om in de stemming te komen, de plaats te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten vóór 4 dagen van waanzin.


Volg ons op Instagram en TikTok voor meer advies en anekdotes!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite