in

4 dingen die je nog niet wist over het Werchter festival

@Wiki Commons

Het Rock Werchter festival vindt zoals elk jaar plaats in het eerste weekend van juli. Het heeft een geweldige line-up en een geweldige sfeer staat op je te wachten. Ben je fan of ga je voor de eerste keer, dan laten we je 4 dingen ontdekken die je nog niet wist over het Rock Werchter festival.

Problemen om er te komen? Geen stress, we leggen het je uit hoe geraak je op het Rock Werchter Festival.

1/ Een van de grootste terreinen

Inderdaad, het terrein van Werchter is niet klein! Wist je dat de camping van het festival één van de grootste campings van België is? Er is plaats voor bijna 55.000 kampeerders, dat zijn heel wat tenten! In totaal genieten 340.000 festivalgangers per jaar van de optredende artiesten. Dat is indrukwekkend! 

Om hierop voorbereid te zijn, vergeet niet je 5 essentiële zaken om van het Werchter festival te genieten.

2/ De sterkste ter wereld 

Je weet dat we in België de dingen niet half doen en zeker niet op Rock Werchter! Het geluidssysteem op de Mainstage werd in 2015 geüpgraded en haalt nu 1,2 miljoen watt. Daarmee is Rock Werchter een van de luidste festivals ter wereld!

3/ Michael Jackson in Werchter

Ja, je droomt niet. Nu je je naar het Rock Werchter festival haast om je favoriete artiesten te zien, wist je dat er ook legendes op dit podium hebben opgetreden? Ja, Werchter is een festival, maar het is ook een plek voor exclusieve en unieke concerten. En in 1988 keerde Michael Jackson voor het eerst, sinds zijn solocarrière, terug naar België voor een legendarisch concert. Een historisch moment voor Rock Werchter en voor ons kleine België. In 1992 kwam hij zelfs terug. Dit is legendarisch!

4/ Een groen festival 

Sinds enkele jaren doet Rock Werchter er alles aan om de milieubelasting te verminderen. Eerst werd er selectief gesorteerd op het hele festivalterrein, daarna werden er overal drinkwaterfonteinen geplaatst en vervolgens werden er zonnepanelen geplaatst op de hoofdtent. Dit alles leidde ertoe dat Rock Werchter van de Vlaamse overheid het label Clean Site kreeg. Je kan ook kiezen om te kamperen in de camping ‘The Hive’, een echt duurzame ervaring met stands en activiteiten gebaseerd op duurzaamheid.

Nu je alles weet over het festival, volg ons op TikTok en Instagram.

Written by Kotplanet

What do you think?