Festivals in België

5 dingen die je nog niet wist over het Ardentes festival

Ben je een Belg die fan is van festivals en vooral luistert naar Hip-Hop? Dan ken je waarschijnlijk ‘Les Ardentes’. Wacht, ben je zeker dat je ‘Les Ardentes’ kent? Laten we eens nagaan of dit effectief zo is! Hier zijn 5 dingen die je nog niet wist over het festival ‘Les Ardentes’.

We vertellen je hoe je op het Ardentes festival raakt, als je dat niet weet.

1/ Indochine op festivals? 

Indochine aanwezig bij ‘Les Ardentes’? Is Kotplanet hier zeker van? Welzeker!  Hoewel het de laatste jaren vooral de rap wereld is die heerst in het beroemde festival uit Luik, was dit niet altijd het geval!

Stap in onze tijdmachine en ga terug naar 2006, het jaar waarin het festival werd opgericht. In die tijd was het festival gericht op het electro-rock genre, dus het was onwaarschijnlijk dat uw favoriete rapper als headliner zou optreden. Pas in 2006 nam de band Indochine die plek in.

Door de jaren heen is het festival met zijn tijd meegegaan om plaats te maken voor vele muziekstijlen, even gevarieerd als elkaar, waaronder Hip-Hop, dat al enkele jaren een pilaar is. Het festival evolueert, maar vergeet zijn geschiedenis niet! In 2016, 10 jaar na de eerste editie van Les Ardentes, werd de groep Indochine uitgenodigd door het festival om de herinneringen van 2006 te eren. Wie weet krijgen de festivalliefhebbers in 2026 de kans om hen opnieuw te zien.

2/ De Transardentes 

Een festival in de winter, en waarom niet? Dat is in ieder geval wat de Transardentes voorstelden, een festival dat plaatsvond op de laatste zaterdag van januari. Beschouwd als het kleine broertje van de Ardentes, was het winterfestival voornamelijk gebaseerd op elektromuziek. In tegenstelling tot zijn voorganger bestaat de Transardentes niet meer. De laatste editie vond plaats in 2017.

3/ We verdubbelen in Rocourt! 

De laatste editie van Les Ardentes vond plaats in Rocourt, een nieuwe locatie voor het Belgische festival. De vorige edities vonden immers plaats op een andere plek, namelijk Coronmeuse. Dankzij deze nieuwe locatie, waarbij er geschat werd dat er in 2019 ongeveer 100.000 festivalliefhebbers konden komen, kon het festival dit aantal in 2022 verdubbelen tot 210.000 deelnemers.

4/ Vrijwilliger op het festival 

Je weet het misschien niet, maar je kan naar ‘Les Ardentes’ zonder al je spaargeld van je studentenjob uit te geven! Ja, als je je inschrijft als vrijwilliger op het festival, kan je gratis deelnemen aan het festival door te werken. Ja, je droomt niet! We hebben net uitgelegd wat vrijwilligerswerk is.

5/ Iets om de liefhebbers van het festival op weg te helpen

Als je van plan bent om deze zomer naar ‘Les Ardentes’ te gaan, kan je op je favoriete streamingplatform een aantal afspeellijsten vinden om je voor te bereiden op het festival. Dit is een ideale manier om nieuwe artiesten te ontdekken, maar ook om op de hoogte te zijn van de optredens van de artiesten die je gaat zien.

Nu je alles weet over ‘Les Ardentes’, kan je ons volgen op TikTok en Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite