Festivals in België

5 essentiële zaken om van het Werchter festival te genieten

Je hebt je tickets, je hebt je dagen al ingedeeld volgens de aanwezige artiesten en je hebt je budget voor eten en drinken al bepaald, maar nu moet je nog je tas inpakken om te gaan. We slaan de klassiekers over en richten ons direct op de essentiële zaken om 100% te kunnen genieten van het Rock Werchter festival.

1/ Goede oordoppen 

Zoals uitgelegd in de dingen die je nog niet wist over Rock Werchter, staat het festival bekend om zijn 1,2 miljoen watt hoofdpodium. We raden je dus aan om oordopjes mee te nemen om je trommelvliezen te beschermen. Ze nemen niet veel plaats in je heuptasje en kunnen echt een verschil maken. Wees je ervan bewust dat te lang luisteren naar harde muziek echt niet goed is voor je gezondheid. Festivals zijn goed, maar je oren niet beschadigen is nog beter.

2/ Een waterfles om aan je riem te hangen

Op het Rock Werchter Festival vind je op verschillende plaatsen waterfonteinen. Er zijn nauwelijks wachtrijen op deze plaatsen, omdat het festival zeer goed is uitgerust. Zorg dus voor een grote, lege waterfles zodat je goed gehydrateerd blijft.  Het is verboden om in deze omstandigheden niet te drinken. Je bent hevig aan het feesten, maar je moet ook anticiperen op de rest van de dag. Je gaat misschien bewust of onbewust deelnemen aan de moshpits. Water zal je beste vriend zijn om bij te komen na zo’n avontuur.

3/ Een wegwerpcamera 

Dit is de perfecte plek om mooie zomerfoto’s te maken. De podiums zijn kleurrijk en de ruimtes voor festivalgangers zijn supervriendelijk. Gebruik deze gelegenheid om dit moment vast te leggen door een wegwerpcamera mee te nemen. Als het tijd is om je foto’s te bewerken, zal je waarschijnlijk een aantal prachtige foto’s vinden (en ook mislukte foto’s, dat is een feit). Hang al deze foto’s aan het eind van de zomer in je kot om je die momenten van geluk te herinneren.

4/ Gepersonaliseerde petten 

Op Werchter (net als op andere festivals trouwens) is het supermakkelijk om te verdwalen. Om geen tijd te verliezen met het zoeken naar je maten of het sturen van berichten als: “Ik sta aan de derde paal rechts”, heb je een onderscheidend signaal nodig. Wat is een betere manier om je maten terug te vinden dan met een gepersonaliseerde pet. Kies een veelvoorkomende felle kleur en voeg je naam of bijnaam toe. Het goede nieuws? Je kunt ze hergebruiken op andere zomerfestivals! Pas alleen op dat hij niet wordt gestolen door sluwe mensen.

Je bent nu beter voorbereid dan ooit om van het Rock Werchter festival te genieten. We wensen je een geweldige dag (of zelfs verblijf) tussen festivalgangers die jouw liefde voor rock delen.

Nu je alles weet over het festival, volg ons op TikTok en Instagram.

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite