Festivals in België

8 artiesten die je zeker niet mag missen op het Dour Festival

Als het Dour Festival je een geweldige sfeer garandeert, zowel op de camping als op het festival, dan is dat mede dankzij het publiek. Maar als Dour door de jaren heen zoveel mensen heeft weten te verzamelen, dan is dat dankzij de waanzinnige line-ups. Voor degene die niet weten welke dag en/of welk podium ze moeten kiezen, tonen we jou 8 artiesten die komen naar het festival en die je zeker niet mag missen.

We vertellen je hoe je op het Dour festival raakt, als je dat niet weet.

1/ Paul Kalkbrenner

Als je geen technoliefhebber bent, doet zijn naam waarschijnlijk geen belletje rinkelen, maar je hebt in je leven wel eens van zijn muziek gehoord. Dat is normaal, want hij is al sinds 1999 actief in de electro scene. Dus hij heeft wel wat ervaring. Paul Kalkbrenner heeft ook een eigen gemeenschap en fans die met de tijd nog meer van hem houden.

2/ Damso

Voor de meeste die fans zijn van rap hoef je hem niet voor te stellen. Damso staat dit jaar voor de derde keer op het Dour Festival. Na een reeks drukke tours, gaat hij het deze zomer weer druk hebben met zijn festivaloptredens. Damso op het Dour Festival is een belevenis die je moet meemaken. We weten allemaal dat het Dour Festival bekend staat om de rap gemeenschap die het in de loop der jaren heeft opgebouwd. 

3/ Lomepal

Wie heeft er in zijn leven nog nooit naar een nummer van Lomepal geluisterd? Met zijn nieuwe album Mauvais Ordre, maar ook met zijn verrassingsconcerten zoals in de Botanique, maakt hij indruk op zijn publiek. Lomepal voert je mee in zijn universum, betoverend en ontroerend, maar waardoor je soms zin krijgt om urenlang te dansen. 

4/ Phoenix

Zin in een beetje meer rock, maar dan indie? Dit is Phoenix. Een betoverende stem, geholpen door elektrische gitaarslagen, kortom een aanrader. Plus, met een nieuw album in 2022, zou het dom zijn om het optreden van deze band te missen.

5/ CKay

Want soms moet je even swingen op Afrobeats, RnB en pop, en hiervoor is de artiest CKay de ideale optie. We hebben allemaal zijn muziek ‘Love nwantiti’ gehoord op al onze sociale media. Als je hem live hoort, ga je snel zeggen ‘aaah maar ja, deze muziek, ken ik!’. 

6/ Orelsan

“De Franse rapper die de meeste platen verkocht in 2022”? Eerlijk gezegd zou ik hier kunnen stoppen, want de cijfers spreken voor zich. Aangezien jullie erom vragen, ga ik verder. Orelsan is een artiest die rechtstreeks uit Caen komt, die zich een naam heeft gemaakt in de Franse rap wereld. En zijn laatste album ‘Civilisation’, evenals de heruitgave van dit album ‘Civilisation Perdue’, was dit jaar een hit. Dit is de perfecte gelegenheid om zijn bekendste liedjes te horen op een groot podium.

7/ The Blaze 

Voor wie meer houdt van elektro liedjes, zal The Blaze je interesseren en meenemen naar een wereld waar we samen willen bewegen. Ze brengen een nieuw album uit in 2023. Het zou het zonde zijn om deze nieuwe elektro-uitgave van het jaar te missen.

8/ Tiakola

Zin in een beetje drill en Franse rap door elkaar? Met een vleugje afrobeats? Hier is Tiakola! Hij zal je laten dansen op het podium van het Dour Festival. Met zijn album ‘Melo’ die hij vorig jaar uitbracht, heeft hij zijn talent nog meer gekend en is hij succesvoller geworden.  Het liedje ‘Gasolina’ was de hit van de zomer!  Ik zal het hierbij laten, je zal zelf ontdekken waarom hij uitgenodigd werd op het Dour Festival.

Niet overtuigd? Wacht, ik verzeker je dat je in de line-up van het Dour Festival minstens 5 artiesten zal vinden die je leuk vindt!

Vergeet zeker niet om ons te volgen op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite