in

8 essentiële zaken om van het Les Ardentes festival te genieten

@Wiki Commons

Ben je van plan om deze zomer naar ‘Les Ardentes’ te gaan? Om ervoor te zorgen dat je alles uit de ervaring haalt, geeft Kotplanet je een overzicht van 8 essentiële zaken om de beste ervaring te hebben op het festival. Of het nu je eerste, derde of twaalfde keer is dat je deelneemt aan ‘Les Ardentes’, dit artikel zal zeer nuttig zijn!

1/ Een poncho om van uw festival te genieten

Of je nu één of meerdere dagen naar de Ardentes gaat, Kotplanet raadt je aan om een poncho mee te nemen! Ja, ook al wordt de zon verwacht, we zijn nog steeds in België, en we weten dat het weer snel kan veranderen.

2/ Een oude tent als je op het festival kampeert

Laat tante Huguette met rust, we zeiden tent, niet tante! Waarom een oude tent meenemen? Stel je voor je koopt een tent met het geld dat je verdiend hebt dankzij je studentenjob. Daarna ga je naar het festival en verblijf je daar 4 dagen. Op de laatste dag vind je je tent terug, maar hij is in een slechte staat. Doet dat geen pijn? Om dit te voorkomen, probeer een oude tent te vinden.

3/ Een handpomp 

Pas op, als je op een camping slaapt, heb je niet altijd toegang tot een stopcontact! Je kan dus beter een handpomp gebruiken om je matras op te blazen dan een elektrische pomp. Het zou inderdaad dom zijn om geen goed opgeblazen matras te hebben om op te slapen. Een goede nachtrust is essentieel om van het festival te kunnen genieten.

4/ Een campingdouche 

Als je niet weet wat een campingdouche is? Dat is een zak waar je water in doet, zodat je je kan wassen. Je kan er een kopen of zelf maken! En voor de meer bescheidenen zijn er kleedkamers op de camping. Dit is een soort verticale tent, waarbij je kan staan om je te kleden of te wassen.

5/ Een grote externe batterij 

Een externe batterij is een must als je meerdere dagen naar een festival gaat om verschillende redenen. Stel je voor dat je favoriete artiest voor je zingt, je haalt je telefoon tevoorschijn om hem te filmen, en dan is het een ramp, je telefoon heeft geen batterij. Laten we even serieus zijn, het is belangrijk om een batterij te hebben om je vrienden te kunnen vinden, in contact te blijven met je geliefden en vooral in geval van problemen.

6/ Een goed paar schoenen

Ja ja, naar een festival gaan, betekent dat je de hele dag moet staan! Tijdens je verblijf in Luik zal je lopen, springen, dansen (en ook drinken, maar daar gaat het niet om). Je hebt dus een paar schoenen nodig die je voeten niet verhitten, blaren geven of pijn doen, want niets is erger dan helemaal niet kunnen lopen tijdens het festival.

7/ Een waterfles 

De waterfles, al te vaak vergeten, is nochtans essentieel als je naar een festival gaat. Natuurlijk gaan we naar festivals om te zuipen, maar het is belangrijker dat je niet vergeet om je te hydrateren! Je wilt toch niet wakker worden met hoofdpijn door de avond ervoor? Vergeet niet dat festivals in de zomer plaatsvinden, dus water drinken is essentieel om niet uitgedroogd te raken.

8/ Een hoofdbedekking

Zoals gezegd vinden de festivals plaats in de zomer en hoewel we in België zijn, kan het zonnig zijn. Neem daarom een pet of een hoed mee om een zonnebrand te voorkomen.

En daar heb je het, de 8 essentiële zaken om optimaal te genieten van ‘Les Ardentes’! Aarzel niet om ons te volgen op Instagram en TikTok voor meer content over het studentenleven in België.

Written by Kotplanet

What do you think?