in ,

Hoe ga ik goedkoper uit als student?

@Pexels - Mauricio Mascaro

Elke student heeft een budget en moet daarmee zien rond te komen. Je moet dus je prioriteiten kennen en zien waar je het meeste geld aan wil uitgeven. Sowieso zal een groot deel daarvan aan eten zijn, maar je wil natuurlijk ook graag uitgaan met je vrienden. Kotplanet geeft je enkele tips waardoor je goedkoper kan uitgaan

1/ Pre-drinks

Meestal gaat de Vlaamse student maar uit tegen middernacht. Wat gebeurt er daarvoor? Pré’tjes! Op een pré brengt iedereen wat drank mee om toch al een klein beetje zat naar de fuif of de club te gaan. 

Als je dus goedkoper wil uitgaan, moet je er dus voor zorgen dat je op de pré genoeg drinkt, zodat je op de fuif of in de cafés niets meer moet kopen, want daar is het toch altijd veel duurder dan de witte wijn die je in de Albert Heijn hebt gekocht! 

2/ 1+1 gratis?

Mijn enige ervaring is uitgaan in de Overpoort in Gent. Daar stond vaak op de ruiten geschreven als er een promo was die avond in dat café! 1 shotje kopen, 1 shotje gratis? Een Kasteelbier Rouge voor 2 euro? It won’t get any better than this! 

Filter de cafés op promoties die avond en ga zo goedkoper uit dan vorige week. Even dansen op die marginale muziek in dat ene café zal wel lukken zeker als de pinten aan een euro staan? 

3/ Flirteeeeen

Misschien werkt dit beter bij meisjes dan bij jongens, maar hey, je kan als jongen ook je beste flirt tricks uithalen om wat gratis drank te scoren, toch? 

Zie je een jongen heel de tijd jouw kant uitkijken? Neem dan van de gelegenheid gebruik om een gratis drankje te verkrijgen. Veel jongens (en meisjes) betalen met plezier een drankje om in ruil wat aandacht te krijgen. Loop dan ook niet onmiddellijk weg nadat je je drankje kreeg. Alhoewel, eerlijk gezegd, dat deed ik altijd. Ik had helemaal geen interesse in die jongen, maar wel in het gratis drankje…

4/ Niet te fancy

Wijn, sterke drank en cocktails zijn duur. Daar kan je niet om heen. Als je dus goedkoop wil uitgaan, zal je bier moeten drinken. Dat is meestal het goedkoopste… 

Velen onder ons zullen daar geen probleem mee hebben, maar anderen drinken helemaal niet graag bier… Dat kan een probleem vormen als je goedkoop wil uitgaan. Daarom verwijs ik graag nog eens naar puntje 2 of 3 hierboven 😉 

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan om wat goedkoper uit te kunnen gaan. Volg ons op Instagram en TikTok om nog meer tips te krijgen! 

What do you think?