in ,

Hoe herken je een rat tijdens je studie? 

@Pexels - Mateusztaciak

Ratten zijn overal en ze zijn steeds met meer: het is een echte invasie! Om de toename van ratten tegen te gaan, geeft Kotplanet je tips om de ratten te herkennen. Want ja, het is normaal om zuinig te zijn met je geld als je student bent, maar het is minder normaal om misbruik te maken van anderen!

De voyeur

De dag na een avondje uit zit je met je vrienden op je kot als je plotseling zin krijgt om naar je favoriete fastfoodrestaurant te gaan. Een van je vrienden houdt echter niet van vettig eten, dus besluit je zonder hem te gaan, hij kan toch alleen op kot blijven. Maar nee, hij staat erop om met jullie mee te gaan. De vraag die bij je opkomt is : ‘MAAR WAAROM? OM ONS TE ZIEN ETEN?’. 

Je rattenalarm gaat af. Inderdaad, de kans is groot dat je voor een rat komt te staan die probeert uitgenodigd te worden.

De vergeetkous 

Je organiseert vaak feestjes op je kot, maar in je vriendengroep is er altijd wel iemand die met lege handen aankomt of niet mee betaalt voor de kosten van het feestje. Het is tijd om de rattenvanger te bellen, want je kijkt naar een echte rat! Nodig die persoon die zogezegd ‘geen tijd had om een fles te halen’ na zijn studentenjob niet meer uit. Het zijn dezelfde ratten die hun ‘bankkaart vergeten zijn’

Terug naar kot

De avond loopt op z’n einde en tot nu toe was er nog geen spoor van een rat. Het is tijd om naar bed te gaan. Iedereen is vertrokken, maar je kan niet slapen: je denkt terug aan de avond en je zegt tegen jezelf dat er geen spoor van ratten was, maar het blijft vreemd. Je staat op om een glas water uit de keuken te halen en dan besef je dat er een fles ontbreekt. Inderdaad, een van je vrienden heeft zijn fles terug meegenomen en de rest van zijn zak chips. Zonder twijfel was er een rat op dit kotfeestje…

Verjaardagen? Wat is dat? 

Is er in je vriendengroep altijd wel een persoon die nooit beschikbaar is voor verjaardagen? Of is hij als bij wonder toch beschikbaar is, maar kon hij niets meebrengen als cadeau? Oehlala, bel maar naar de ratpolitie! 

Of je nu een rat bent of niet, we judgen je niet. We weten dat student zijn niet altijd gemakkelijk is op financieel vlak.

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Rémi D

What do you think?